Nicolaas Boys E2 pakt de dubbel met winst in KNVB bekerfinale! - s.v. Nicolaas Boys

Nicolaas Boys E2 pakt de dubbel met winst in KNVB bekerfinale!

Nicolaas Boys E2 pakt de dubbel met winst in KNVB bekerfinale!

2 juni 2014 7:45


Met een uitstekende teamprestatie pakte de E2 van de Nicolaas Boys zaterdag de onvervalste dubbel. De Nieuwveense pupillen versloegen met 3-7 de Rotterdammers van XerxesDZB E7 in de KNVB bekerfinale die bij Teylingen in Sassenheim werd gehouden. Vorige week had het succesteam al het kampioenschap behaald en Kickers'69 E4 uit Leimuiden met een verschil van 3 punten achter zich gehouden.

De bekerfinale winst was het resultaat van puik teamwerk. Onder aanmoediging van familieleden en bekenden speelden de E2 spelers goed naar elkaar over en dat had resultaat. Na enkele minuten kon XerxesDZB keeper al de bal na een doelpunt van Tigo uit het net halen. De sterke Rotterdammers lieten het er niet bij zitten en creëerden enkele zeer gevaarlijke kansen. De Nieuwveense verdediging en vooral keeper Jesse gaven geen krimp. Nadat de grootste speler van XerxesDZB een hoekschop net over had gekopt was het weer tijd voor de Nic Boys. Kort nadat de Rotterdamse goalie nog had kunnen redden, viel toch het tweede Nieuwveense doelpunt . Rechts in het middenveld had Tymon de bal van een Rotterdamse speler kunnen afpakken en bediende het Tigo met een strakke voorzet die de 0-2 maakte.


Het team van XerxesDZB, die hun wedstrijden tot deze bekerfinale ruim hadden gewonnen, was even wat van slag af. Een afstandsschot van Jasper, de Nieuwveense vleugelspits, rolde dan ook wat onverwacht in hun doel voor de 0-3. Ook de Nic Boys waren wat verrast door deze ruime score en lieten zich wat al te nadrukkelijk terugvallen. De scherpte werd wat minder en XerxesDZB E7 ging weer in de aanval. De Rotterdammers kregen hun beloning toen zij net voor rust de 1-3 uit een hoekschop scoorden.

 

Nicolaas Boys E2: Competitie- én bekerkampioen 2013-2014

Spelers (VLNR staand): Tom, Lars, Jesse, Finn, Jasper

Spelers (VLNR zittend): Tymon, Kelvin, Tigo, Joeri

Leiders (VLNR): Ashley, Anton


De tweede helft moest het Nieuwveense team meer richting de fel schijnende zon spelen. De E2 kwam attent uit de kleedkamer en met een snelle actie van Finn en Tymon werd Tigo in staat gesteld om zijn derde doelpunt te maken 1-4. Maar zoals vaker dit bekerseizoen werd het toch even hachelijk voor Nieuwveen. Zo had de E2 in de 1/8 bekerfinale een 3-0 voorsprong tegen Alphense boys E13 al zien om slaan in een 3-4 achterstand, om uiteindelijk net voor tijd de 4-4 en 5-4 te maken.

Nu sloeg XerxesDZB E7 toe. Na het missen van een grote kans, zorgden de Rotterdamse jongens met 2-4 en de 3-4 voor de aansluiting. De meegereisde Nieuwveense supporters begonnen al te vrezen. De goed fluitende KNVB scheidsrechter hield alles goed in de gaten en zag ook hoe XerxesDZB net op hun helft een overtreding maakte. De Nieuwveense fans riepen al dat Tom de vrije schop moest nemen en dat was een goede keuze. Met een hard en zuiver schot passeerde hij van grote afstand iedereen en zette de 3-5 op het bord. Dat gaf de Nicolaas Boys weer lucht, de Nieuwveense machine ging weer draaien en na een mooie actie scoorde Finn de 3-6.Nicolaas Boys E2 op het podium van de uitreiking van de KNVB-beker in Sassenheim


Ondertussen zorgden Lars, Joeri en Kelvin dat de verdediging van de Nic Boys alle gevaren uit Rotterdam neutraliseerden en toen dat een keer niet lukte bracht keeper Jesse zoals vaker deze bekerreeks redding. Zo hielp Jesse al mee om in 2 eerdere bekerrondes de beslissende strafschoppen te overleven. De klok in de bekerfinale tikte door in het voordeel van Nieuwveen en tot slot vond Finn na een goede rush de meegelopen Jasper die de eindstand op 3-7 bepaalde.

 

Nieuwveense supporters ondersteunden de E2 bij het doel aan de ene kant van het veld...en ook bij het andere doel waren de Nieuwveense fans er om de E2 aan te moedigen

 

De laatste instructies voordat de bekerfinale gaat beginnen


Na het laatste fluitsignaal rende de E2 spelers en leiders hand in hand naar het Nieuwveense legioen. Op het speciale podium mochten de kersverse bekerkampioenen daarna de door een KNVB-official uitgereikte medailles en grote beker in ontvangst nemen. Dit was het feestelijke einde van een lang en zeer succesvol voetbalseizoen 2013-2014, waarin Nicolaas Boys E2 misschien wel het meeste succesvolle pupillenteam uit het Groene Hart was.

 

De bekerfinale is met 3-7 gewonnen en ook de scheids ziet de vreugde van E2 spelers en leiders

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!