E2 door naar finale KNVB beker!

24 april 2014 22:00

Met de winnende goal in letterlijk de laatste seconde van de wedstrijd heeft de E2 in een spannende wedstrijd tegen Voorschoten '97 E11 met 3-4 de finale van de KNVB beker bereikt!

Woensdagavond mocht onze E2 aantreden voor de halve finale van de bekerstrijd bij Voorschoten '97. Onze mannen mochten op het hoofdveld van Voorschoten '97 met een echte tribune, aantreden tegen de sterke E11 van deze grote vereniging met maar liefst 18 E-pupillen teams. Op deze mooie lenteavond was niet alleen de opkomst van de Nic Boys familieleden maar ook die van de thuisclub fors. Kortom een echte bekerkraker met veel publiek.
Vanaf de aftrap was duidelijk dat Voorschoten een goed team had dat goed uit de voeten kon op het echte gras van het hoofdveld. Het aftasten van de teams was van korte duur en al snel hadden beide kanten hun eerste doelpogingen gehad. Na een strakke, goed uitgespeelde aanval kwam Jasper vrij en wist de sterke keeper van de thuisclub te verslaan: 0-1. Dat was een prettige start. Daarna lieten onze mannen enkele goede kansen net onbenut. Bij een schot van Tymon rakelings langs werd zelfs al wat te vroeg gejuicht.
Geleidelijk ging Voorschoten steeds meer aandringen. Het was dan ook fijn dat tot het rustsignaal niet meer werd gescoord zodat in de kleedkamer in een positieve sfeer en met een positieve stand, het strijdplan voor de tweede helft werd besproken.
Het begin van de tweede helft was voor de Nic Boys. Na een kans van Tymon net naast, was het spitsenduo van de Nic Boys wel succesvol en lag de 0-2 in het net. Kort daarna volgde een goed schot van Tom dat bijna de 0-3 betekende. Dat was het sein voor Voorschoten om een tandje bij te schakelen en hun sterke keeper door te schuiven als veldspeler. Die wisseling had snel resultaat want onze mannen waren nog niet meteen op deze snelle en ook fysiek stevig aanwezige speler ingesteld en de 1-2 lag dan ook snel achter Jesse in het net.
De druk van Voorschoten, aangemoedigd door hun vele fans, nam toe en toen Joeri even geblesseerd op het veld bleef liggen, leek de verdediging van de E2 te gaan bezwijken.  Maar zoals vaak in het voetbal kan het tij snel keren. Na een snelle counter van de Nic Boys liet Tigo zien dag hij niet voor niks speciaal voor deze wedstrijd eerder was teruggekomen van vakantie en schoot hij de 1-3 op het bord.
Voorschoten E11 liet het er niet bij zitten en onder aanvoering van het stevige spel van de oorspronkelijke keeper kwam al binnen een minuut de 2-3 tot stand. Het spel werd daarna nog wat ruwer en niet alle scheidsrechtersbeslissingen leken meer zo onbesproken als in het begin van de wedstrijd. De Nic Boys kraakte en enkele minuten voor tijd viel uit een corner het kopdoelpunt waarmee Voorschoten de stand gelijk maakte.

Met teamwerk waarbij ook de spitsen en het middenveld goed de verdediging van Lars en Joeri ondersteunden en ook Jesse zoals altijd weer gedreven het doel beschermde, hield de E2 stand. Voor de derde keer deze bekerreeks dreigde penalties. Daar kwam het echter niet van want al het goede teamwerk werd bekroond met een lange gedreven run vanaf de helft van onze Boys naar het doel van Voorschoten. De scheidsrechter zag de klok al op het einde van de wedstrijd springen maar liet netjes deze getergde aanval van de Nic Boys uitspelen. Het winnende schot met de 3-4 van de Nic Boys was dan ook het laatste schot van de wedstrijd. Onze spelers gingen juichend over het veld en bij het publiek moest even doordringen dat dit direct het voor Nic Boys glorieuze einde van de wedstrijd was. De eerste bekerfinale voor onze Nic Boys pupillen!
Al met al een bloedstollende wedstrijd waar nog ruim over zal worden nagepraat, een grootse teamprestatie met een heel mooi einde. Het feest ging nog even verder in Nieuwveen..
Nu de komende tijd een welverdiende vakantie om vanaf 10/5 met de competitiewedstrijd tegen Altior aan een spannend en hopelijk mooi slot van het voetbalseizoen te beginnen. Een seizoen dat met de bekerfinale nu tot eind mei is verlengd...
Ondertussen duimen we dat de junioren van de A1 het goede voorbeeld van de E2 in hun halve bekerfinale op 17 mei kunnen volgen.