E2 naar halve finale beker na zinderende wedstrijd en strafschoppenreeks

6 april 2014 18:45

Na de spannende bekerwinst tegen Alphense Boys mochten de mannen van de E2 zaterdag 5 april aantreden in de kwartfinale. De loting had bepaald dat helemaal vanuit Den Haag een tegenstander op bezoek kwam: Laakkwartier E5. Na bestudering van hun beker- en competitieresultaten (slechts 1 verliesje in vele wedstrijden en een positief doelsaldo van ver boven de 100) was maar een conclusie mogelijk: een hele zware tegenstander.

De E2 was blessure vrij en kon dus in de vertrouwde formatie aantreden. Jesse op het doel, Lars en Joeri als verdedigers. Tom als verdedigende middenvelder. Tymon als aanvallende middenvelder. Kelvin, Jasper en Tigo als aanvallers.
In een lekkere temperatuur en nagenoeg zonder wind en zon mocht Laakkwartier aftrappen. Al snel was duidelijk dat Laakkwartier een paar snelle spelers had en dat ze ook aardig konden schieten. Onder aanmoediging van ouders, enkele opa's en oma's en clubgenoten liet de E2 zich niet afbluffen en werd er aardig overgespeeld. Laakkwartier kwam enkele keren bij het doel van Jesse maar binnen een paar minuten was het succes voor onze mannen uit Nieuwveen.
Een vrije trap van Tom werd goed aangenomen door Tymon en door hem snel het doel ingeschoten: 1-0.
Na deze strakke start van de Nic Boys herpakte Laakkwartier zich snel. Jesse stond echter zijn mannetje op het doel. De kansen van Nic Boys werden wat minder. Bij een van de aanvallen van Laakkwartier was even wat twijfel of Jesse of Joeri de bal zou pakken. Dat was net genoeg voor een Haagse aanvaller om toen Jesse bijna de bal vast had, er toch tussen te komen en van dichtbij te scoren 1-1.
Dat was even slikken voor de Boys. Hoewel Laakkwartier een licht overwicht hield, creëerde de E2 ook kansen. Bij een schot van Tymon op de onderkant van de lat klonk al gejuich van het publiek maar de bal kaatste voor de doellijn terug. Laakkwartier bleef de aanval zoeken en ondanks goed werk van de verdediging en Jesse die goed keepte, was het uiteindelijk enkele minuten voor rust toch 1-2 voor Laakkwartier.
Na de rust kwamen de mannen gedreven uit de kleedkamer. Met het verloop van de wedstrijd tegen Alphense Boys in het achterhoofd, gingen ze er vol voor en werd het een gelijkgaande strijd. Laakkwartier kreeg enkele kansen maar die werden goed gekeerd door Jesse of toch net iets te zelfzuchtig door hun aanvallers naast geschoten. Ook onze E2 boys kwamen een paar keer scherp door. Zo had Tigo pech dat hij een fractie van een seconde te laat kwam om een goede voorzet in te tikken. Al het verdedigende werk om de 1-3 te voorkomen werd uitbetaald toen een goede combinatie van Tigo en Tymon door Kelvin strak werd ingeschoten. Groots applaus volgde van het Nieuwveense publiek dat ondertussen ook met spelers van andere Nic Boys teams verder was aangegroeid.
Een paar minuten na de gelijkmaker klonk het eindsignaal. Voor de tweede keer dit bekerseizoen zouden strafschoppen de winnaar bepalen.
De toss werd gewonnen door Laakkwartier die graag de eerste strafschop wilden nemen en daarmee ook gelijk succes hadden 0-1. In de gelijkmakende beurt wist ook Kelvin het net te vinden. 1-1. De tweede Haagse penalty kwam hard op de paal, terwijl Tigo feillloos de 2-1 maakte. In de derde beurt waren zowel Laakkwartier als Joeri succesvol: 3-2.
Ook in de vierde ronde van de strafschoppen reeks vonden Laakkwartier en Tymon feilloos het net: 4-3. De E2 was dichtbij en toen Jesse met een hele goede redding de penalty van de laatste Haagse speler uit het doel wist te houden was pleit beslecht. Tom hoefde de laatste penalty niet meer te nemen en het feest was voor de E2 en het Nieuwveense publiek.
Een spannende wedstrijd met een fantastisch resultaat!
Het slot van het voetbaljaar zal druk worden voor de E2 want in de strijd voor het kampioenschap moeten nog wat wedstrijden worden ingehaald en nu komt ook nog een halve finale voor de beker op het programma. Nu afwachten of de loting een thuis- of uitwedstrijd brengt tegen Voorschoten, Rotterdam (Xerxes) of Oegstgeest (UDO).