Keepersdag Nicolaas Boys een Succes - s.v. Nicolaas Boys

Keepersdag Nicolaas Boys een Succes

Keepersdag Nicolaas Boys een Succes

24 oktober 2011 11:15


De 17 oktober georganiseerde keepersdag bij voetbalclub Nicolaas Boys is een geslaagde sportieve dag geworden voor 80 keeperstalenten. Bert van Wijk en Chris Snatersen van "keeperspromotions" zijn vanaf het voorjaar bezig geweest om met Nicolaas Boys om een aantrekkelijke dag te organiseren voor keepers van alle leeftijden uit de regio. Dat is gelukt, zeker door het mooie weer, maar ook door de speciale middaggast - betaald voetbalkeeper Oscar Moens.

Het ochtendprogramma bestond uit een circuit dat door de in groepen ingedeelde keepers moest worden doorlopen.  Allereerst werden de oefeningen voorgedaan door de selectiekeepers John en Theo van de Boys.  Die dachten een rustige dag te hebben, maar Bert van Wijk nam ze flink onderhanden.  Toen was de beurt aan de keepers die stonden te popelen om los te gaan.  Echter .. pas na het doen van de warming-up!  Daarna gingen de keepers onder begeleiding van de vele keeperstrainers aan de slag met oefeningen voor valtechniek, reactievermogen en conditie.  Dan lust je wel wat na 1.5u zwoegen.  Vanaf 12.30u stond een gezonde lunch klaar verzorgd door de vele vrijwilligers van Nicolaas Boys.  Omdat de zon zich steeds meer liet zien kon deze zelfs buiten worden opgegeten.  En als gedacht werd dat de keepers geen energie meer hadden na het ochtendprogramma - het hele veld stond vol met voetballende jeugd, in afwachting van het middagprogramma.

Inmiddels was Oscar Moens gearriveerd en kon het 2e gedeelte starten.  Nu werd de demo door Bert van Wijk gegeven met Oscar.  Goed te zien was de val - en duiktechniek van deze ervaren keeper.  Dat was natuurlijk ook de bedoeling van zijn komst.  In het middagcircuit zaten naast coordinatie-oefeningen ook competitie elementen. Vele keepers gingen de strijd aan met Oscar Moens en menig talent viel te ontdekken.  Ook Oscar werd op de proef gesteld en moest tot het uiterste gaan.
Maar aan alles komt een eind en om 16u werd het programma afgesloten met het uitreiken van certificaten en presentjes voor de beste keeper in de leeftijdscategorie :

  • E/F  Kevin de Jong       Koudekerk
  • D    Koen Hoste           Floreant
  • C    Desteny v/d Horst, tevens eervolle vermelding omdat zij het enige meisje was. Alkmania
  • A/B Derek v/d Loo       TAVV

 
Na het maken van de groepsfoto's kregen alle deelnemers een T-shirt als aandenken.  Moe maar voldaan gingen alle keepers huiswaarts.

Om nog even na te kunnen genieten van deze dag zijn foto's te bekijken op de site van keeperspromotions www.keeperspromotions.com. Tevens staan er ruim 400 foto's van deze dag in de mediagallery op www.nicolaasboys.nl

De volgende mogelijkheid om een keepersdag in de regio te bezoeken is mei 2012 bij Alkmania.  Blijf dus de berichten in de kranten en bij je eigen club volgen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!