Krijgers JO9-1 na thriller uit de beker

22 januari 2019 17:00

Vanochtend vroeg op voor de Boys. Rond kwart voor acht vertrokken we met onze supportersschare richting Alphia, voor de 1/8 finale van het bekertoernooi. Het was fris maar toch wel goed voetbalweer en de Boys hadden er zin. Wat zou Alphia voor n tegenstander zijn? Ze hadden de vorige ronde dik gewonnen van de Kickers....dus we waren gewaarschuwd

Met een echte scheids ( overigens  uitstekend gefloten) begonnen we de wedstrijd.Er werd aan beide kanten leuk gevoetbald en de teams waren goed in evenwicht.  De eerste echte kans was er 1 na een voorzet van Vince, helaas kopte Dean de bal net naast.Na een goed opgezette aanval van Tristan,ging de bal via Dean en Kick naar de zijkant waar Sjoerd goed naar binnen sneed, zijn schot werd goed gekeerd door de keeper.....maar de bal rolde naar het midden waar Vince met een snoeihard schot net overschoot.Maar zoals altijd... als je zelf de kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander dat wel. Alphia maakte na een mooie aanval de 1-0.  In de rust werd in de warme kleedkamer een en ander doorgepraat , de  keepers gewisseld, Sjoerd voor Yassine. Vol goede moed begonnen de Boys aan de 2e helft. En wat bleek...Alphia kwam er totaal niet meer aan te pas. De Boys hadden echt de overhand en de ene aanval na de andere golfde op het doel  van Alhpia. Het was echt wachten op de gelijkmaker, en die kwam er ook. Na een goeie aanval maakte Yassine met een hard schot de 1-1. Met nog een kleine tien minuten te gaan en fanatiek aangemoedigd door onze supporters werd er aan beide kanten geknokt voor de overwinning. Na een schot op de paal van onze kant en nog een paar hectische momenten voor onze eigen goal floot de scheids het eindsignaal.Penalty's moesten nu de beslissing worden. De spanning was op de gezichten te lezen..... wie zou deze ( toch wel loterij) winnen. De Boys begonnen slecht aan de reeks maar gelukkig miste Alphia de twee laatste van de vijf,,,3-3. Nu werd er om en om genomen, en helaas helaas Alphia werd de winnaar... De vreugde was groot bij hun omdat ze wisten dat het kantje boord was... bij ons waren er de tranen... Maar jongens we zijn super trots op jullie...echt  een goed gespeeld.. Dit was het einde van ons beker avontuur waarin we alle tegenstanders eigenlijk de baas waren. Allen een goed weekend en tot volgende week....