Trainerscursus - s.v. Nicolaas Boys

Trainerscursus

Trainerscursus

15 augustus 2016 16:15


Bij Wourbugge/Nieuwkoop wordt binnenkort een trainerscursus gegeven voor jeugdtrainers. Ook de trainers van Nicolaas Boys kunnen zich hierbij aansluiten. Voor meer informatie kun je terecht bij Arie v.d. Laan. Zie hieronder de inhoud van de cursus.

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het op een plezierige en verantwoorde wijze trainen en coachen van jeugdvoetballers van 13 tot 19 jaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: taken van de juniorentrainer, leeftijdskenmerken junioren, begeleiding, trainen en het coachen van junioren.
Organisatie De KNVB Academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan centraal en worden ondersteund in hun leerproces. De deelnemers voeren tijdens de opleiding praktijkopdrachten uit die ze vastleggen in een logboek (portfolio). De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestaat uit tien bijeenkomsten van elk 3 uur en wordt op avonden gegeven. Het ervaringsdeel bestaat uit minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van junioren (2e/3e klasse). Het gaat om tenminste acht trainingen en vier wedstrijden. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren de cursisten opdrachten uit. De resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio.
Studiebelasting
Cursusgedeelte  *Tien bijeenkomsten 30 uur *Zelfstudie en huiswerkopdrachten 40 uur Ervaringsgedeelte Uitvoeren opdrachten (werkboek) *Training en coachen van een pupillenteam en uitvoeren opdrachten (12 weken) 30 uur Totaal 100 uur (ca.) De deelnemers die aan de eisen voldoen, ontvangen een diploma.
Start
Zodra er zestien deelnemers zijn.
Toelating Vanaf de leeftijd van 18 jaar.
Kosten 260 euro
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!