Nicolaas Boys C1 houdt een punt over aan bezoek Driebruggen.

13 november 2010 21:45

Nicolaas Boys C1 heeft vandaag met 3-3 gelijk gespeeld tegen WDS C1. Na een matige eerste helft waarin WDS terecht een 2-1 voorsprong nam kwam Nicolaas boys herboren uit de kleedkamer. In de uiterst vermakelijke 2e helft kwam WDS uiteindelijk nog goed weg dat het slechts 3-3 bleef...

Al om 10.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld in Driebruggen. Nicolaas Boys kwam helaas moeizaam uit de startblokken waardoor WDS al snel de overhand kreeg. WDS was net een stapje feller in de duels, Nicolaas Boys maakte veelal ongelukkige keuzes en de thuisploeg voetbalde bovendien prima. Al snel kwam WDS al op een verdiende 0-1 voorsprong. De rechterspits van de thuisploeg leverde een prima voorzet af, en Bob werd kansloos gelaten 1-0. Na deze vroege tegentreffer kwam Nicolaas Boys iets beter in de wedstrijd en kon het zelfs langszij komen. Matthijs schatte een fraaie steekpass van Tessa precies op waarde in en was oog-in-oog met de doelman dodelijk, 1-1. Na de gelijkmaker gaf Nicolaas Boys echter al snel het iniatief uit handen en kon WDS lekker vrijuit combineren. Nicolaas Boys was onbewust net niet scherp genoeg, en kon op het middenveld geen voet aan de grond krijgen waardoor het positiespel niet of nauwelijks lukte. Voor rust kwam WDS dan ook op een 2-1 voorsprong en Nicolaas Boys mocht keeper Bob danken dat het daarbij bleef.

In de rust werd verteld dat een off-day iedereen eens kan overkomen en dat Nicolaas boys gesteund door de wind in de rug moest proberen de draad weer op te pakken en met het eigen spelletje resultaat moest proberen te boeken. Bovendien werd er 3x gewisseld en in de as het nodige omgezet.

Na de rust kwam Nicolaas Boys herboren uit de kleedkamer. Het positiespel was stukken beter en met name bij balbezit tegenstander werd er voor elke centimeter gevochten. Al snel na rust kwam Nicolaas boys op gelijke hoogte. Na al een aantal waarschuwingen gegeven te hebben aan WDS wist uitblinker Matthijs met een prima goal de stand weer gelijk te trekken 2-2. Ook na de gelijkmaker bleef Nicolaas Boys de bovenliggende partij en zou het uiteindelijk na een wereldgoal zelfs op 2-3 komen. Een goed lopende aanval van achteruit wist spits Sven te bereiken, die hem vervolgens simpel kaatste op de uitstekend ingevallen Peter. Laatstgenoemde wipte de bal op en joeg de bal op fantastische wijze in de verre kruising! Na de voorsprong was de organisatie helaas even ver te zoeken bij Nicolaas Boys en kon de thuisploeg relatief simpel op 3-3 komen. Na de gelijkmaker ontstond een heus spektakelstuk voor de toeschouwers. Nicolaas Boys was de betere ploeg en creerde een aantal 100% kansen, terwijl WDS met name uit de counter ook een aantal keer zeer gevaarlijk voor Nieuwveens doel verscheen. Dat de eindstand uiteindelijk 3-3 zou zijn, was dan ook wonderbaarlijk genoemen.

Zo liet Nicolaas Boys C1 vandaag twee kanten van zichzelf zien en pakte het weer eens een puntje. Gezien de gehele wedstrijd zat er mischien wel meer in, maar het ontbrak aan wat geluk en wijsheid(het maken van een slimme overtreding bijvoorbeeld). Toch was het wederom een positieve ochtend voor de C1. De groep liet zien dat het zich kan herpakken en ondanks het spel toch altijd positief voor een goed resultaat blijft knokken. Dit, in combinatie met een aantal zeer positieve ouders, een goede scheidsrechter en een leuke tegenstander maakte het een prima ochtend. Volgende week wacht Tavv thuis, en kan de eerste competitiezege behaald worden, want die zit eraan te komen!!