Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas Boys doet prima zaken

1 februari 2015 19:30

Zoeterwoude – Nicolaas Boys heeft het cruciale duel in Zoeterwoude tegen SJZ in winst om weten te zetten: 1-2. Zonder enig geluk en slag of stoot ging dat niet, maar daar maalde na afloop niemand meer over.

Jimmie Janmaat (vakantie) en Niels Verhaar (geblesseerd) ontbraken, Menno Moerdijk (te laat voor de bespreking) en Roy van der Meer (terug van een blessure) begonnen op de bank. Nicolaas Boys begon voortreffelijk aan het duel, na zes minuten tikte de geheel vrijstaande Hans van Veen een voorzet vanaf rechts simpel achter Niels van Diemen: 0-1. SJZ beet vervolgens fel van zich af, maar onnauwkeurigheid in de opbouw en goalie Koen Verlooy voorkwamen de gelijkmaker.

Die druk duurde slechts tien minuten, de eerste de beste tegenaanval van de Nieuwveners was prompt weer raak, Luke van Veen kopte een ogenschijnlijke houdbare bal achter doelman Niels van Diemen: 0-2. Frank Willemse leek namens SJZ al heel snel iets terug te doen, maar de fraaie boogbal van de aanvaller vloog rakelings naast het doel van de kansloze Verlooy.

De aansluitingstreffer kwam er echter alsnog, uit een vrij trap kopte Hans Coret heel fraai raak, al moet gezegd dat de aanvaller dat wel ongehinderd mocht doen. Dezelfde Coret kreeg vlak voor rust zelfs een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij kreeg  het speeltuig, in vrijstaande positie en tot opluchting van heel Nicolaas Boys, niet onder controle.

De tweede helft liep Nicolaas Boys achter de feiten aan, kon het alleen maar tegenhouden en kwam het zelden aan een fatsoenlijke aanval toe. Frank Willemse, Evert Hoogervorst en Daan Hoogbruin waren dichtbij de gelijkmaker, maar wisten niet tot scoren te komen. Toen Menno Moerdijk en Roy van der Meer door Arie v.d. Laan werden ingebracht verschafte dat in eerste instantie de Nieuwveners enige lucht, maar het laatste kwartier was toch voor SJZ.

Er kwamen mogelijkheden, kansen en zelfs een pegel van dichtbij op de lat, maar het net wist men niet te vinden en dus konden de Nieuwveners na negentig minuten opgelucht ademhalen.  Men wisselde (voorlopig?) stuivertje met SJZ en heeft daarmee de P/D plaatsen verlaten. Langzaam maar zeker verschijnt er weer licht aan de horizon.