Nicolaas Boys verliest van Meerburg

26 januari 2015 18:45

Nieuwveen – Nicolaas Boys is de tweede helft van de competitie met een nederlaag van start gegaan. Het bezoekende Meerburg creëerde iets meer dan de Nieuwveners en gingen met de spaarzame kansen heel efficiënt om: 0-3

In de winterstop was het in tegenstelling tot de meeste andere vereniging hectisch bij Nicolaas Boys. Trainer Marc Schols vertrok, overigens in goede harmonie, per direct bij de club en zoiets brengt natuur altijd enige commotie teweeg. De club zocht naar een interne oplossing  en tot aan het einde van het seizoen heeft men die in de personen van Arie van der Laan en René van Zaal gevonden.

Maar ook zij konden de eerste nederlaag na de winterstop niet voorkomen. Leider Ed van Vliet: ”De laatste weken is er prima getraind en is er door bestuur en spelers zeer volwassen omgegaan met het vertrek van Marc. De ploeg voelde zich sterk en klaar voor de eerste krachtmeting met Meerburg. Weliswaar werd er uit met 3-1 verloren, maar men voelde zich vandaag sterk genoeg voor een revanche.”

Daar kwam echter weinig van terecht en eigenlijk liepen de Nieuwveners de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Slordig verdedigen  werd door Meerburg al in de tiende minuut genadeloos afgestraft: 0-1.Er ontspon zich daarna een open wedstrijd, maar serieuze doelkansen waren er nauwelijks te noteren, er kwam er wel één voor Jimmie Janmaat, maar de snelle spits wist de gelijkmaker niet op het scorebord te schieten.

Van Vliet: “Dat had de wedstrijd voor onze kant in gunstige zin kunnen doen kantelen, het sterkste gedeelte van Meerburg is haar frontlinie, achterin willen ze nog wel eens een steekje laten vallen, maar dan moet je natuurlijk de geboden kansen wel benutten.” Dat gebeurde dus niet en toen vlak na rust de 0-2 viel was de wedstrijd in feite al gespeeld. Nicolaas Boys probeerde het uiteraard nog wel, maar echte kansen wist de ploeg niet te creëren.

Meerburg kreeg door die speelwijze countermogelijkheden, waarvan men er nog een van wist te benutte: 0-3. Van Vliet: “ Jammer, maar het is niet anders, volgende week wacht het uitduel met SJZ  en die is cruciaal, daar is winst geboden. “ Daar slaat de leider de spijker mee op zijn kop, immers die dag staan ook de duels Kickers ’69 – ASC en Alkmania – GOL Sport op het programma, oftewel de zes staartploegen treffen  dan elkaar, de winnaars  daarvan zijn na afloop spekkoper.