Nicolaas Boys in de zorgen

10 november 2014 20:15

Oegstgeest – Nicolaas Boys heeft het cruciale duel in Oegstgeest tegen ASC met 3-2 verloren. Door de overwinningen van ASC en Alkmania en het gelijke spel van Kickers ’69 is de ploeg weer (te) dicht bij de degradatiezone terecht gekomen.

Nicolaas Boys zit in de hoek waar de klappen vallen, zo ook vanmiddag.  Bij de warming up bleek goalie  Koen Verlooy niet wedstrijdfit en moest Jeffrey van ’t Kruis onder de lat plaatsnemen.  Eigenlijk was ook hij nog niet helemaal klaar voor het grote werk, maar nood breekt nu eenmaal wetten.

Het begin was voor Nicolaas Boys, het leek ook op voorsprong te gaan komen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Naarmate de wedstrijd vorderde werd ASC gevaarlijker en kwam het op een voorsprong, waarbij Van ’t Kruis er overigens niet goed uitzag: 1-0. Daarna waren de Boys het even helemaal kwijt en kwam het snel, door twee identieke doelpunten, op een 3-0 achterstand.

Coach Marc Schols: “Bij de eerste goal zag onze keeper er inderdaad niet goed uit, maar dat neem ik hem allerminst kwalijk. Bij de tweede-  en derde goal staan onze verdedigers bij twee voorzetten vanaf links gewoon te slapen en kan er frank en vrij worden ingekopt! Gelukkig doet dan Niels Verhaar vlak voor rust nog  iets terug en is de moed tijdens de thee nog niet verloren.”

In de tweede helft maakte Kevin Vermeulen, na een slepende blessure, zijn rentree en verkleinde Luke van Veen de achterstand zelfs naar 3-2. Schols: “We waren de gehele tweede helft de bovenliggende partij, we creëerden ook kansen op de gelijkmaker, maar die gaat er dan helaas niet in. Ons probleem is dat we te gemakkelijk goals weggeven en het scorend vermogen te wensen overlaat.”

De laatste vier wedstrijden voor de kerstdagen treft men respectievelijk MMO (thuis);  Alkmania (uit); Van Nispen (thuis) en Kickers ’69 uit. Minimaal zes punten zal enige rust geven, met minder kan en mag men in Nieuwveen nu geen genoegen meer nemen.