Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas Boys 1 wint eindelijk weer eens

2 november 2014 21:00

Nicolaas Boys 1 heeft thuis met 1-0 gewonnen van Voorschoten'97. In de absolute slotfase van dit duel was het Michiel van 't Kruis die voor het enige doelpunt van de middag aantekende. Volgende week wacht het cruciale duel met ASC. Bekijk hieronder alle foto's van dit duel.

Coach Marck Schols was in zijn nopjes met het resultaat: “Natuurlijk ging alles nog niet goed, maar de inzet was uitstekend en in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden zakten we in dit duel niet door de ondergrens.”

De eerste helft was een gelijk opgaande met over en weer (grote) kansen. Twee voor Nicolaas Boys, schot van Rob de Boer net naast, evenals een kopbal van Jimmie Janmaat, beiden vanuit kansrijke positie. Mogelijkheden waren er ook, maar zat het de ploeg bij inzetten van Luke van Veen en Nick Teunissen niet helemaal mee. Voorschoten ’97 kreeg die dus ook, maar in navolging van Nicolaas Boys wisten ook zij deze kansen  niet te verzilveren.

De tweede helft was Nicolaas Boys de bovenliggende partij, maar duurde het toch nog lang alvorens de 1-0 op het scorebord kwam. Kansen creëerde men voldoende, maar men wist het net niet te vinden. Tien minuten voor tijd gebeurde dat gelukkig wel, Michiel van ’t Kruis rondde een fraaie aanval via Jimmie Janmaat en Fabio Santos schitterend af: 1-0.  In de laatste minuut kroop men nog door het oog van de naald toen een Voorschoten speler in kansrijke positie faalde.

Schols: “Dat had zuur geweest, omdat wij de hele tweede helft domineerden. Michiel van ’t Kruis had een plaats in de basis afgedwongen, fantastisch dat hij scoort, compliment voor het team dat keihard heeft gewerkt. We krijgen nu de onderste drie teams, te beginnen uit bij ASC, met de instelling van vanmiddag moeten we in staat zijn om een mooie serie neer te gaan zetten.”