Ook DOSR geeft Nic Boys oorvijg

12 oktober 2014 22:00

Nieuwveen – Na twee achtereenvolgende zware nederlagen kreeg Nicolaas Boys zondagmiddag een derde oorvijg, DOSR uit Roelofarendsveen bleek met 0-4 veel te sterk.

DOSR, de ploeg van coach Erwin van der Zee gaf de eerste helft haar visitekaartje af. Men was zich bewust van de penibele situatie, slechts vier punten uit vijf wedstrijden en men wilde in Nieuwveen een goed resultaat neer zetten. Dat straalden de Veners het eerste half uur ook uit, dat kon absoluut niet gezegd worden van Nicolaas Boys en dat moet coach Marc Schols toch aan het denken hebben gezet.

Binnen acht minuten stond de ploeg uit Nieuwveen al op een twee nul achterstand. In de derde minuut schoot Joey Rietbroek de bal uit een vrije trap van twintig meter kiezelhard in de kruising, vijf minuten later speelde men Jordi Jonkman, na een schitterende combinatie, op links helemaal vrij en diens voorzet werd door Sow Alagie prachtig afgerond: 0-2.

Gedurende de hele eerste helft bleef DOSR oppermachtig, combineerde men er lustig op los en creëerde men kans op kans.  Alleen Sow Alagie wist er daarvan één te benutten: 0-3. “We speelden een ijzersterke eerste helft met bij vlagen uitstekend voetbal, jammer dat we de tweede helft zover wegzakten, maar ja het ging de eerste helft ook zo gemakkelijk en dat werkt toch door in de koppies”, aldus Erwin van der Zee.

De tweede helft had men gerust op papier af kunnen werken, slechts een paar hoogtepunten vielen er te noteren. Nicolaas Boys kreeg zowaar enkele mogelijkheden om het lankmoedige spel van DOSR af te straffen, maar het vertrouwen ontbrak. Scheidsrechter Pille “schonk” DOSR zelfs nog een penalty toen een van de Nicolaas Boys verdedigers vanaf een halve meter kiezelhard op de arm werd geschoten, Nino Wesselman pakte het cadeautje koelbloedig uit: 0-4.

Daar waar Erwin van der Zee dus tevreden kon terugkijken op een (vooral de eerste helft) goede wedstrijd van zijn team, lag dat bij Nicolaas Boys trainer Marc Schols wel even anders. Het siert de coach dat hij na afloop zo rustig bleef en soms een glimlach op zijn gezicht kon toveren, maar inwendig moet hij hebben gekookt. Verliezen kan, maar de wilskracht en de beleving ontbrak bij zijn ploeg en dat mogen de spelers zichzelf aanrekenen.

Schols: “Deze week maar eens goed  met elkaar gaan praten, zo kan het natuurlijk niet verder. We missen een aantal basisspelers en dat weegt best zwaar, Menno Moerdijk en Kevin Vermeulen, om er zomaar even twee te noemen,  zijn natuurlijk niet de minsten, maar met een dergelijke instelling kunnen die twee de kar natuurlijk ook niet trekken.”  Gelukkig speelt men zaterdag een bekerduel, een prachtige kans voor de spelers om zich te revancheren.