Een goede buur is beter dan een verre vriend...

18 maart 2011 19:00

Nicolaas Boys 2 heeft voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd verloren. In een knotsgekke derby was Nsv'46 uiteindelijk met 1-2 te sterk. Nadat Nicolaas Boys 2 vlak voor tijd via een prachtige goal van Robin v/d Hoorn een achterstand ongedaan had gemaakt, sloegen ''de Koeten'' alsnog toe. Door deze wedstrijd lijkt het 2e elftal nu echt nergens meer om te spelen terwijl Nsv'46 hele goede zaken deed in de strijd tegen degradatie.

Al snel na de aftrap bleek dat Nsv'46 vergeleken met de wedstrijd in Noorden(een geflatteerde 4-1 overwinning voor de thuisploeg), er niet zwakker op was geworden. Met veel strijd werden de te voorzichtige Nieuwveners onder druk gezet en voorin was met name Lars de Jong een plaag voor de Nicolaas Boys defensie. Desondanks bleven echte grote kansen voor de ploeg uit Noorden achterwege en kon Nicolaas Boys wat beter in de wedstrijd komen.

Het spel was, net als afgelopen duel tegen Altior, niet hoogstaand van Nieuwveense zijde maar toch kreeg de ploeg van Vogelaar voor rust al de nodige mogelijkheden. Zo mocht o.a. spelverdeler Koek alleen op Nsv-doelman Wiegmans af maar hij faalde jammerlijk. Vlak voor rust kregen de Nieuwveners een fiks tik te verduren toen Nsv-spits De Jong na zwak wegwerken van de Nieuwveners een rebound snoeihard in de kruising schoot. Zo was de ruststand 0-1 in het voordeel van de gasten, was gezien het spel terecht genoemd kon worden, gezien de kansenverhouding echter niet.

Na rust was het spelbeeld ongeveer hetzelfde te noemen. Nsv'46 speelde met veel strijd terwijl Nicolaas Boys toch de betere kansen kreeg. De ploeg uit Noorden had ook steeds meer kleine overtredingen nodig om de Nieuwveners af te stoppen. De wedstrijd leek dan ook steeds meer richting de Nieuwveners te kantelen maar omdat de Nieuwveners slordig waren in de afwerking( zo kopte o.a. Johan Maat van zeer dichtbij naast) bleef het tegen de achterstand aankijken. Doordat de ronduit matige en rommelig fluitende scheidsrechter een Nsv'46- speler zeer discutabel rood toonde en  bovendien ontzettend veel blessuretijd bijtrok ontstond er nog een knotsgekke slotfase.

Allereerst schoot linksback Robin v/d Hoorn, die zich met een prima wedstrijd revancheerde voor de wedstrijd tegen Altior, op schitterende wijze de thuisploeg naast Nsv'46. In de laatste seconde's van de wedstrijd gaven de Boys het punt echter uit handen door de Noordenaren uit een 4 tegen 2 situatie de winnende goal te laten maken.

Door opnieuw niet van ''een kleintje'' te winnen is de kans op ''een toetje'' nu zo goed als verkeken voor Nicolaas Boys. De ploeg van Vogelaar moet in de laatste 3 duels een prima, maar wisselvallig seizoen proberen waardig af te sluiten. Nsv'46 2 kreeg in de strijd tegen degradatie wat hulp van de buren, de druiven zijn zuur voor Nieuwerkerk.