Dames 1 doet goede zaken

15 maart 2011 6:30

Nicolaas Boys Dames I kon zondag goede zaken doen door van tegenstander Donk met 4-1 te winnen.

Het was een toppertje, want beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en bij winst kon Nicolaas Boys goede zaken doen voor de 2e plek. De heenwedstrijd bij Donk was in november met verlies geëindigd, dus de Nieuwveensen waren vooraf gewaarschuwd.

Dat leek in het begin nog niet door te dringen, want Donk begon goed en creëerde meteen een mooie kans. Nicolaas Boys herpakte zich echter goed en een kans via Romy van Kempen werd net aan gemist.  De volgende mogelijkheid werd wel benut:  Madelon van der Veen soleerde door de Donkse verdediging en zetten de 1-0 op het bord. Het bleef een kansenfestijn aan beide kanten maar het zou nog een half uur duren voordat de 2-0 op het bord kwam. (doelpunt Ilona Burgmeijer)

Even leek Nicolaas Boys met deze stand te willen gaan rusten, maar Donk deed nog wat terug en maakte in de 40ste minuut de aansluitingstreffer. Voor Donk een lekker moment de rust in te gaan, maar niets was minder waar, want Nicolaas Boys herstelde de krachtsverhoudingen nog voor de thee, met opnieuw een doelpunt van Madelon van der Veen. (3-1)

In de 2e helft werd er amper gescoord. Na een kwartier werden Do Venne en Romy van Kempen gewisseld voor Stephanie Veltkamp en Susan Hendriks. Er volgde opnieuw een kwartier zonder  doelpunten. In de 74e minuut werd spits Sandra Kouwenhoven gezocht die de bal direct breed terug legde op Madelon van der Veen die de bal langs de keeper van Donk schoot en zo de veilige 4-1 op het scorebord kon laten zetten.

De wedstrijd was gelopen, mar dat kan voor de competitie nog niet gezegd worden. SJC verloor van Bernardus en de strijd om het kampioenschap is nog niet voorbij.

Volgende week moet  Nicolaas Boys Dames I vroeg aan de bak, want dan speelt de ploeg om 10.00 uur in Hazerswoude Rijndijk tegen Bernardus Dames 2.