Nicolaas Boys verliest en is klaar

4 mei 2014 20:15

Nieuwveen/ Reeuwijk – Er stond voor Nicolaas Boys nog veel op het spel in het uitduel tegen RVC ’33 uit Reeuwijk. Bij winst had de ploeg nog kans om de 3e periodetitel te grijpen, maar RVC '33 hield de punten dik verdiend thuis: 2-1

Door het verlies van  NSV ’46, Bodegraven én Dilettant is het derde klasserschap overigens wel met een jaar verlengd en dat vond coach René Ras een geruststellende gedachte. “Eigenlijk zijn we alleen de eerste tien minuten gelijkwaardig geweest en toen kwamen we via Luke  van Veen ook op voorsprong, maar lang konden we daar niet van genieten, na tien minuten scoorde RVC ’33 alweer de gelijkmaker.”

Tom van Gils bekroonde z'n debuutjaar met handhaving in de 3e klasse!

In het verdere verloop van de eerste helft bleek RVC ’33 de technisch betere ploeg, maar wisten de Boys zonder kleerscheuren en zonder zelf echte kansen te creëren de rust te halen: 1-1. Ook de tweede helft hield RVC ’33 de touwtjes stevig in handen, maar duurde het wel tot de 87e minuut alvorens men de leiding nam: 2-1. Die zege kwam daarna niet meer in gevaar.

Rick den Dekker is zojuist hard in het klokkenspel geraakt en schreeuwt het uit. De bikkelharde verdediger speelde een grote rol in de handhaving van de Boys.