Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas Boys verliest onnodig

15 april 2014 17:15

Woerden – Nicolaas Boys heeft in Woerden tegen VEP een onnodige nederlaag geleden: 2-1.

“Ik vind dat we de wedstrijd in de eerste helft verloren hebben, toen begonnen we veel te slap, waren niet voldoende  bij de les en verloren we te veel persoonlijke duels. “ ,aldus coach Rene Ras. Maar ook VEP kon in die eerste helft geen potten breken en was de brilstand bij de rust een logische: 0-0.

Ook Niels Verhaar, hier stijlvol in de aanname, kon voor rust niet gevaarlijk worden.

De tweede helft begon  Nicolaas Boys wel scherp en kwam het via Rik de Lange verdient op voorsprong: 0-1. VEP moest toen risico gaan nemen en gaf daarmee (veel) ruimte weg. Ras: “ Dat leverde ons een paar prima mogelijkheden op, maar we wisten niet te scoren. VEP speelde veelal de lange bal en twee van die ballen vielen precies goed en dat leverde VEP een geflatteerde 2-1 voorsprong op.”

Michiel van 't Kruis had de 0-2 op z'n schoen, maar verzaakte om de treffer te halen.

Daarna creëerde Nicolaas Boys nog diverse mogelijkheden om de stand een beter aanzien te geven, maar het lukte de Nieuwveners niet om op gelijke hoogte te komen. Ras: “Ontzettende jammer, de jongens deden zich daarmee veel tekort, we moeten nu de laatste wedstrijden nog vol aan de bak.”

Rik de Lange kon net als de wedstrijd tegen ASW juichen. Toen leverde z'n goal een punt op, tegen VEP geen enkele.

2e Paasdag wacht het cruciale thuisduel tegen Dilettant, winst betekent zo goed als zeker een langer verblijf in de derde klasse, verlies maakt die kans daarop heel onzeker. Een gelijkspel mag nog, dan blijft het één punt voor op Dilettant dat op een P/D plaats staat, maar dan wachten nog wel twee zware weken.

Nicolaas Boys moet nog een x bij elkaar rapen om de komende weken lijfsbehoud te realiseren.