De beladen wedstrijd van C1 tegen ARC C3

10 maart 2014 7:15

Op een heerlijke zaterdag middag stonden we in de warme zon naar de wedstrijd te kijken. De verwachtingen waren niet al te hoog omdat de uitwedstrijd tegen hen met 0-6 geëindigd was. Maar toch was er veel publiek om alles te zien en de winterslaap uit de ogen te wrijven… Het was eerst niet de bedoeling om hier een verslag van te maken maar naarmate de wedstrijd vorderde werd deze steeds interessanter om er toch een verhaal van te maken.

Zoals gezegd gingen ze met frisse tegenzin van start maar wisten toch als eerste te scoren.  Via een voorzet van Rowan tikte Iwan hem aan waardoor die in het net ging. Daarna speelde ARC erg sterk en werd er maar op een helft van het veld gespeeld, en wel voor het doel van Nic boys. Dus de tegengoal volgde na verschillende pogingen nog voor de rust. Na de rust ging het  eerst dezelfde voet door en werd het dus 1-2 tegen. Maar toen gebeurde het. Rowan kreeg de bal een liep bijna vanaf de middenlijn gelijk op met een tegenspeler maar wist toch een fraai doelpunt scoren. Kijk, nu was het weer gelijk en met nog ongeveer 20 minuten te spelen roken ze toch weer een kans om in ieder geval gelijk te eindigen of om zelfs te winnen. Dat zou wat zijn na de dramatische wedstrijd van vorige keer. Er ging bij de spelers een knop om, om er toch alles uit te slepen. Maar ook ARC rook onraad en ging er ook flink tegen aan om toch dat laatste doelpunt te scoren. Het ging er daarbij niet al te zachtzinnig aan toe en beide partijen hadden moeite om de opkomende hormonen in bedwang te houden en niet in vechten uit te barsten. Beide partijen kregen nog wat kansen maar er werd niets gescoord. Er werd hard gewerkt om deze stand in ieder geval te houden waarbij af en toe bijna iedereen voor het doel stond te verdedigen. Keeper Jan schreeuwt dan net zo hard als hij keept en dan zijn er toch jongens die daar van schrikken en terug deinzen… De scheids wist de meute tot het einde in bedwang te houden en floot toen af met een eindstand van 2-2. Na afloop was de hormoonspiegel toch wat te hoog opgelopen en waren er wat schermutselingen in de kleedkamer maar dit liep (geloof ik) goed af. Dus ik zou zeggen; Jongens toch gefeliciteerd met deze zwaar bevochten eindstand  en jullie hebben de koplopers toch een poepie laten ruiken……