Ook VEP aan zegekar Nicolaas boys

23 februari 2011 6:45

Nicolaas Boys Dames I maakt een goede serie wedstrijden. Zondag werd Vep Dames 2 verslagen en de Nieuwveensen liggen keurig op koers achter titel verdediger SJC.

Zondag kwam Vep Dames 2 op bezoek in Nieuwveen en beide ploegen kennen elkaar goed. Ze streden onder andere in het vorige seizoen, samen met Alkmania om de titel in de 4e klasse. Het wintersportspook waart rond en 3 selectiespeelsters waren en niet. Dan was er ook nog een zieke, maar gelukkig is de achterwacht stevig: jeugdspeelsters Neeske v.d. Hoorn, Romy van Kempen en Inge Pieterse.

De start was wat stroef, maar Vep kwam niet goed uit de verf. Na wat geschuif in de opstelling kwamen de eerste kansen dan ook voor Nicolaas Boys. In de 33e minuut kon Madelon v.d. Veen de bal onder keepster Charmaine  Louhenpessy doorschuiven (1-0). Met die stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kreeg Nicolaas Boys de smaak pas goed te pakken, maar dankzij goed keeperswerk voorkwam de sluitpost van Vep erger. Toen zij echter uitviel in verband met een blessure, bleek de reserve doelvrouw niet zo goed bestand tegen de Nieuwveense aanvalsdrift.  In de laatste 20 minuten viel het doek voor Vep definitief. Madelon v.d. Veen maakte 2-0, Romy van Kempen de 3-0 en Tanja vanBenschop de 4-0.

Een mooie overwinning en Nicolaas Boys blijft zo koploper SJC achtervolgen in de strijd om het kampioenschap.

Zondag speelt Nicolaas Boys Dames I wederom een thuiswedstrijd en  ASW Dames 1 uit Waddinxveen is dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.