Nicolaas Boys komt in de problemen

2 december 2013 22:00

Krimpen aan den Lek – Nicolaas Boys heeft de cruciale wedstrijd in Krimpen aan den Lek tegen Dilletant met 2-1 verloren.

De Nieuwveense formatie heeft slechts zeven punten en staat nu met Bodegraven op een gedeelde twaalfde plaats, men heeft echter nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de Bodegravers. De nummers 13 en veertien degraderen rechtstreeks, nummer twaalf speelt Promotie / Degradatie wedstrijden. Er zijn nog 16 wedstrijden te gaan, paniek is er absoluut nog niet, maar een paar punten voor de Kerst zijn natuurlijk wel meer dan welkom.

Dorst bij Den Dekker, de jonge back was een van de weinige die een voldoende scoorde zondag.

In een niet al te best duel nam Dilettant de leiding, pas vijf minuten voor rust deed Niels Verhaar iets terug: 1-1. “Verdedigend stond het bij ons prima, maar in de opbouw waren we veel te slordig en konden daarom veel te weinig creëren. Dat is jammer omdat je daarmee je tegenstander nooit echt pijn kan doen”, aldus coach Rene Ras.

Ook invaller v.d. Hoorn kon niet verhinderen dat de thuisploeg met de overwinning aan de haal ging.

De tweede helft was Nicolaas Boys de bovenliggende partij, maar ook nu wist het veel te weinig te brengen. Dilettant wilde wel, maar ontbeerde ook kwaliteit en zo leek het duel op 1-1 te eindigen. Vlak voor tijd dompelde de ploeg uit Krimpen aan den Lek de Nieuwveners alsnog in rouw: 2-1. Ras: “We spelen echt onder ons kunnen, hopelijk komt de omslag gauw, we hebben nu echt punten nodig om het broodnodige zelfvertrouwen te krijgen.”

De teleurstelling druipt ervan af bij middenvelder Koek. De Boys hebben de punten zeer hard nodig.