Prima herstel Nicolaas Boys

27 oktober 2013 21:45

Bodegraven – Nicolaas Boys heeft zich prima hersteld na de zeperd van vorige week tegen NSV ’46.

In die derby gingen de Nieuwveners met 1-4 kansloos onderuit, de revanche in Bodegraven tegen ESTO mocht er wezen: 1-3.

Nicolaas Boys kwam tegen ESTO een oude bekende tegen. Ex- Boys speler Pieter Swier, hier waarschijnlijk het kopduel winnend van Verhaar, stond laatste man bij de Withemden.

Nicolaas Boys startte uitstekend en kwam via Niels Verhaar al heel snel op voorsprong: 0-1. Binnen de tien minuten kwam er zelfs een tweede kans, maar die liet men aan zich voorbij gaan. Daarna moesten de Nieuwveners terug en was het ESTO wat aandrong. Het leverde de Bodegravers een drietal kansen op, maar Nicolaas Boys haalde, zij het enigszins gelukkig,  ongeschonden de rust: 0-1.

Een vreemd duel met o.a. Rob de Boer en Maurice Koek. Laatstgenoemde was een aantal keer zeer belangrijk door het onderscheppen van cruciale ballen.

De tweede helft kwamen de Bodegravers al snel op gelijke hoogte en ontspon zich er een duel dat alle kanten op kon. Op het moment dat een gelijkspel in het verschiet lag, sloeg Niels Verhaar alsnog toe: 1-2. Er waren toen nog slechts vijf minuten te gaan en ESTO perste er nog een laatste offensief uit. Daarmee zette het achterin de poort wijd open en Jimmie Janmaat profiteerde één minuut voor tijd van  de hem geboden ruimte: 1-3.

Na een aantal teleurstellende resultaten wees coach Ras z'n ploeg ditmaal wel naar de 3 punten.

Niels Verhaar loopt lachend richting Jim Janmaat wiens puike voorzet hij zojuist tot doelpunt heeft gepromoveerd. Alles wat de spits van Nicolaas Boys aanraakt lijkt in goud te veranderen, hij scoorde al 9x in 7 duels.

“Prima overwinning, na de 0-1 kregen we nog een kans, maar daarna dicteerde ESTO voor rust het spel en kwamen wij een paar keer heel goed weg. De tweede helft waren we aan elkaar gewaagd en was duidelijk dat de gelukkigste zou winnen en dat waren wij”, aldus coach René Ras.

Nicolaas Boys lijkt zich prima thuis te voelen '''Borft''. 6 van de 7 punten werden behaald in Bodegraven, en dat lijkt overigens niet de enige reden dat de Nieuwveners graag naar Bodegraven afreizen.