Nicolaas Boys 2 speelt gelijk tegen VEP

14 februari 2011 18:30

Nicolaas Boys 2 heeft in de uitwedstrijd tegen VEP met 1-1 gelijk gespeeld. In de eerste helft waarin VEP duidelijk de bovenliggende partij was, werd niet gescoord. Na rust schoot Johan Maat Nicolaas Boys naar een 0-1 voorsprong, maar mede omdat de Nieuwveners daarna verzuimde VEP de doodsteek te geven kon de thuisploeg vlak voor tijd nog langszij komen. Al met al was de 1-1 een terechte uitslag..

Om 14.00 uur mocht VEP de aftrap verrichten voor het begin van de wedsrijd. De thuisploeg nam gelijk het iniatief en overblufte Nicolaas Boys daarmee. Met prima positiespel van achteruit werden de Nieuwveners ver teruggedrongen al leidde dit niet tot hele grote kansen voor de ploeg uit Woerden. Nicolaas boys 2 speelde de duels niet scherp genoeg, en bij balbezit was het spel bovendien zeer rommelig waardoor Spits Johan Maat nauwelijks bruikbare ballen kreeg. Hoewel zoals eerder gezegd echt grote kansen ontbraken mocht Nicolaas Boys toch wel het meest gelukkig zijn dat tijdens de rust de brilstand nog op het bord stond.

In de rust wisselde de technische staf tweemaal en probeerde zodoende wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. In deze opzet slaagde de technische staf prima aangezien het spelniveau van de Nieuwveners in de 2e helft acceptabel te noemen was. Door Van Beek Vep-aanvoerder Damman te laten schaduwen, de duels wat feller te spelen en bovendien bij balbezit wat meer rust te bewaren kon Nicolaas boys 2 in de 2e helft op jacht naar de openingstreffer. Deze kwam er toen de Vep doelman een prima afstandschot van Van Beek niet goed kon verwerken en Johan Maat er als de kippen bij was om dit genadeloos af te straffen, 0-1! Na de openingstreffer kreeg Nicolaas boys in 10 minuten tijd o.a. via de veelbelovend debuterende Cyranek een aantal grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Voorin ontbrak echter de scherpte , en bovendien maakte de Vep-doelman z'n eerdere fout goed met een aantal fantastische saves.

Vlak voor tijd kregen de Nieuwveners echter de deksel op de neus toen Vep de gelijkmaker kon maken. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-1. Een uitslag waar beide ploegen waarschijnlijk geen vrede mee kunnen hebben. Vep had, met name de 1e helft, het betere van spel terwijl de Nieuwveners voor het meeste gevaar zorgde. Volgende week speelt de ploeg van Vogelaar, V/d Meer en Van ' Kruis op Sportpark De Dulen, de lastige uitwedstrijd tegen Nieuwkoop.

Opstelling Nicolaas boys 2: Theo v/d Meer, Marcel Vermeij, Mark Rodenburg, Rick den Dekker, Rick van Amerongen, Michiel van 't Kruis(46. Frank van Beek), Walter de Lange, Hans v/d Veen(46. Robin v/d Hoorn), Luke van Veen, Jesse Verduijn(63. Torben Cyranek), Johan Maat.

Bron: Foto:Kees Verhaar (archief Nicolaas Boys 2 - Vep3)