Nicolaas Boys toont 2 gezichten in Alem

11 augustus 2013 19:45

Nicolaas Boys heeft het historische oefenduel in en tegen Alem met 3-2 gewonnen. De ploeg van Rene Ras haalde voor de rust een dikke voldoende en stond na 45 minuten dan ook 0-3 voor. De 2e helft zakten de Nieuwveners echter weg na een bedenkelijk niveau. Na 90 minuten stond er uiteindelijk een 2-3 eindstand op het bord. Het 2e elftal was duidelijk een maatje te groot voor haar opponent en won met 8-1. A.s. zaterdag spelen de boys hun volgende oefenduel tegen Sportief.

Rond de klok van 12.00 uur werd er op het prachtige authentieke sportcomplex afgetrapt voor het 2e oefenduel van Nicolaas Boys. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de Nieuwveners duidelijk de bovenliggende partij waren en had de ploeg van Ras veelvuldig balbezit. Al snel in de wedstrijd konden de bezoekers op voorsprong komen. Marco van Tol werd geen strobreed in de weggelegd toen hij van dichtbij op doel kopte, 0-1.

Jarmo v.d. Hoorn op weg na 1 van z'n 3 goals voor het 2e. De spits speelde een puike partij in het 2e elftal.

Ook na de 0-1 was Niclaas Boys de sterkere ploeg. Met prima positiespel, mooie passes van achteruit (met name van Luke van Veen) werd geprofiteerd van de wanorde in de Alem-defensie. Dat de 0-2 viel, was dan ook voor niemand een verrassing. Roy v.d. Meer was uiteindelijk het eindstation van een ronduit schitterende aanval.

Luke van Veen scoorde uit een hoekschop en stond met een aantal fraaie passes aan het begin van de Nieuwveense aanvallen.

Na de 0-2 werden de Boys af en toe wat slordig. Waar mede door het ietwat lange gras volledige concentratie noodzakelijk was. Desondanks kwamen de Boys op 0-3, nadat Luke van Veen een corner van Jim Janmaat richting doel verlengde. In het restant van de eerste helft kregen de Boys nog wel wat kansjes op meer, maar zou het uiteindelijk bij 0-3 blijven.

Ronald v.d. Veen met op de achtergrond de kerk van Alem.

Hoe anders was het allemaal na rust. Misschien wel door de wisselingen kwamen de Boys geen moment aan voetballen toe. Er slopen veel slordigheden in het spel van de ploeg van Ras en de thuisclub konden via de 3-1 en 3-2 de wedstrijd zelfs weer spannend maken. Een andere tegenvaller was het uitvallen van Rick den Dekker na een harde charge, al lijkt zijn blessure mee te vallen. In het  restant van de wedstrijd kreeg Alem nog wel wat kansjes op de gelijkmaker maar hadden ook Van Tol en Van Beek moeten scoren namens de Nieuwveners.  Een van de weinige positieve dingen van de 2e helft waarin de irritatie over het matige spel duidelijk zichtbaar was, was dat de overwinning uiteindelijk wel over de streep getrokken werd.

Hoogstandje van Tom van Gils; De 1e jaars konden zich in het eerste oefenduel van Nicolaas Boys 2 gemakkelijk staande houden.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de Boys. De eerste helft was duidelijk zichtbaar dat de Nieuwveners op de goede weg zijn, in de 2e helft werd echter ook aangetoond dat er nog voldoende werk aan de winkel is voor hoofdtrainer Ras.

De 2e helft moet hoofdtrainer Ras stof tot nadenken hebben gegeven.

Ook het 2e elftal kwam in actie tegen Alem. De ploeg van v.d Voort was duidelijk een maatje te groot voor Alem 2 (vorig jaar net aan handhaving in de res. 4e klasse). Positief was het om te zien dat de jonge ploeg ondanks de grote voorsprong bleef voetballen. Na 90 minuten stond er uiteindelijk 1-8 op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Nick Teunissen (3x), Jarmo v.d. Hoorn (3x), Job Janmaat en Johnno Burgmeijer.

Janmaat in duel met een verdediger. De snelle aanvaller lijkt zich ook dit jaar te moeten richten op de rechtsbuitenpositie.

Komende zaterdag komt Nicolaas Boys in actie tegen Sportief. Het 2e elftal speelt volgende week dinsdag een oefenduel tegen 1e klasser DOSR 2.

Het was na afloop van de wedstrijden zeer gezellig in Alem.