“Op weg naar eeuwige roem”

7 mei 2013 18:30

Na een goede serie overwinningen was het ditmaal de beurt om ook RVC ’33 aan de overwinningenreeks toe te voegen. De uitwedstrijd werd met 4-1 verloren, dus een makkelijke wedstrijd zou het zeker niet worden. De spanning zat er voor de wedstrijd uiteraard in, maar dat moest tijdens de wedstrijd maar weggespeeld worden.
Afgelopen weken waren slechts een formaliteit vergeleken bij de wedstrijd op 4 mei te Sportpark Nicolaas Boys.

Op het programma stond Nicolaas Boys A2 (huidige nummer 1) tegen RVC ’33 A2 (huidige nummer 3, op puntverlies 1e). Deze wedstrijd was alles of niets, pompen of verzuipen, verliezen was absoluut geen optie. Bij overwinning van de Boys zou volgende week de definitieve kampioenswedstrijd gespeeld worden, maar bij verlies zou deze droom in duigen vallen.

Prachtig weer lag in het verschiet, wat ook zorgde voor veel animo langs de lijn. Veel supporters of ouders waren op deze belangrijke wedstrijd afgekomen. Met een voltallige selectie van 17 man, jawel u leest het goed, begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Na de aftrap kreeg de A2 meteen het overwicht in de wedstrijd wat in de 3e minuut tot de eerste kans leidde. Een goede bal van Johnno zorgde ervoor dat Bodi kon uithalen, maar de rappe verdediger van RVC kon tot corner verwerken. Slechts een minuut later was het een knappe actie van Mark, die Romano 1 op 1 op de keeper zette, maar buitenspel bleek te staan. In de 7e minuut was het een slimme bal van Fabio, die Bodi bereikte, maar jammer genoeg de paal raakte. De kans die volgde was een solo van Bodi, die het strafschopgebied binnen liep, maar getoucheerd werd door de verdediger, wat resulteerde in een strafschop. De heer Verduyn ging zelf achter de bal staan. De keeper dook half in de hoek, Bodi schoot door het midden, maar de keeper kon met de voet redden en kans tot rebound was er niet. Zoals ome Nico even later zei: “De speler die de penalty krijgt, moet hem nooit zelf nemen”. Met deze wijze woorden ging de wedstrijd door.

Het offensief kakte iets in, maar toch waren de meeste kansen aan Nieuwveense kant. Na een kwartier spelen was het Johnno die kon stomen naar voren en van afstand een half metertje naast schoot. 5 minuten later was het toch raak. Jochem schoot mooi op doel, maar de keeper kon net redden, maar in de rebound was het Romano die er razendsnel bij was om de rebound er in te schieten. De belangrijke 1-0 was een feit. Hierna zakte de A2 wat terug en kreeg RVC zowaar wat kansjes. Na 25 minuten spelen was er een voorzet van RVC vanaf rechts, die door goalie Xander weg gebokst kon worden, maar hierbij ook Fabio meenam. Als gevolg: Xander een bloedneus en Fabio duizelig. Tijdens de blessurebehandeling van Xander en Fabio was het nog Romano met de opmerking: “Die keeper kan niks, die staat er alleen maar om te staan”.

Even na de blessurebehandeling was het Fabio die toch niet verder kon en gewisseld werd voor Coen. RVC leek meer controle te krijgen over de wedstrijd wat leidde tot een levensgrote kans. Via een voorzet van links, kon de spits voor Mark komen en vanaf de 16 inschieten. De spits schoot hard op de kruising, waar de boys goed wegkwamen. Tot aan de 45e minuut gebeurde er weinig noemenswaardig meer. Door de lange blessurebehandeling kwamen er ongeveer 8 minuten bij. Deze minuten kwamen meer gelegen voor Nicolaas Boys dan voor RVC. In de 45+5e minuut was er een lange bal die Willem kon doorkoppen en bij Bodi belandde. Die versnelde handig tussen 2 verdedigers en schoof de bal onder de keeper door en tekende voor de 2-0! Slechts luttele seconde na de 2-0 was er het balbezit voor Melvin, die de aanval opzette via Romano, die Bodi kon vinden, teruglegde op Coen, die kon afdrukken voor de 3-0. De belangrijke blessuretijd leverde een verdiende ruststand op van 3-0.

Met 6 wissels op de bank was het te verwachten dat niet dezelfde 11 aan de aftrap van het 2e bedrijf zouden staan. Dit was ook niet het geval, Remco kwam er in voor Johnno en Ian voor Jochem. RVC had aftrap, maar na welgeteld 27 seconde lag die er alweer in. Na een assist van Bodi, op een klasse spelende Romano, kon hij de 4-0 intikken. Hierbij was RVC definitief gebroken, waarna een speler van RVC cynisch zei: “Fluit maar af scheidsrechter, dan kunnen we aan het bier”. Dit tekende ook de machteloosheid van het overlopen RVC. Maar Nicolaas Boys was zeker nog niet klaar. We zouden ze is laten zien wie de terechte kampioen zou worden.

3 minuten na de vroege goal in de 2e helft was er de actie van Bodi, die Willem vond, die schitterend over de keeper stiftte en scoorde. Voor de zekerheid was het nog Coen die probeerde de goal op zijn naam te krijgen. Echte scoringsdrift, maar de bal zat al, dus kwam op naam van Willem, 5-0! In de 52e minuut was er de verre ingooi van Remco, wat toch wel als specialiteit en wapen genoemd mag worden inmiddels, die over de verdediging van RVC kwam. Coen nam aan, maar kon net niet goed genoeg de bal drukken en schoot rakelings over de kruising. Na 10 minuten in de 2e helft was de volgende dubbele wissel aanstaande. Ditmaal kwamen Eric en Dirk erin voor respectievelijk Mark en Willem. 13 minuten in de 2e helft was er de kans voor RVC. Na een scrimmage voor de eigen goal, kon de bal niet snel weggewerkt worden, waarna een speler van RVC net over schoot. Op de daaropvolgende kans voor Nicolaas Boys was het een stiftje van Romano die om zeep werd geholpen door de spits.

Deze 100% kans werd een aantal minuten later fantastisch goedgemaakt door de net genoemde (gelegenheids)spits. Na een prachtige bal van Bodi vanaf de middenlijn was het Romano die randje 16 meter aan kon nemen. Na goed uitkappen van de verdediger zag de spits de keeper te ver voor z’n goal staan en kon fantastisch afronden door de bal in de lange hoek te krullen, 6-0. Een minuut of 3 later was er de solo van Coen, die veels te opzichtig werd vastgehouden in de 16 en onderuit werd getrokken, wat een pingel tot gevolg had. Wie anders dan Ian van den Berg ging achter de bal staan. Na eerst de bal een halve meter vóór de stip neergelegd te hebben, mocht die even later toch aanleggen voor de strafschop. Deze werd netjes in de linkerhoek geschoten. Wat volgde was veel vreugde langs de kant en op het terras. Supporters op het terras werden bedankt. Een bijgevoegd filmpje als bewijs van de penalty is zeker op z’n plaats. De 7-0 werd bijgewerkt op het scorebord.

Met nog 20 minuten spelen raakte de wedstrijd op slot. RVC kon/wilde niet meer, hetzelfde gold voor Nicolaas Boys. In de 77e minuut was het Bodi met een mooie panna die zichzelf vrij speelde en bijna Romano kon bereiken voor de goal, die echter een teentje tekort schoot voor de intikker.  Na 80 minuten was er de (vroege) publiekswissel voor Romano, wat ingeluid werd door applaus van de 518 aanwezige supporters. Alleskunner Mark was zijn vervanger. Voorin bij RVC liepen een aantal zeer technische spelers rond die nog wel even de trucendoos open wilde zetten. Langs de lijn was het de #10 van RVC die een aantal keren aka Richard Witschge hooghield. Wat volgde was een sublieme sleepbeweging die Coen een fantastische panna bezorgde.  Naderhand kon Coen dit wel waarderen en gaf een handje voor deze prachtige actie.

De wedstrijd sloop naar het einde, maar er waren nog een aantal klein kansjes. In de 86e minuut was er de hoge bal vanaf links schuin voor de goal. De opgekomen Remco liet de bal 1 keer stuiteren maar volleerde een halve meter naast de kruising. Na wat kleine kansjes nog van onder andere Mark was het nog in de laatste minuten Dirk die snoeihard op doel schoot, maar het was de keeper die fabelachtig redde. Dit laatste wapenfeit was reden voor Eus van der Meer om af te fluiten voor het einde van de wedstrijd. De klinkende 7-0 overwinning was een feit. Deze overwinning werd u mede mogelijk gemaakt door Xander, Mark, Johnno, Melvin, Rob, Romy, Fabio, Jochem, Bodi, Romano, Willem, Coen, Remco, Ian, Tom (geblesseerd, dus hele wedstrijd uit voorzorg aan de kant gebleven), Dirk, Eric en coaches Niels, Melvin, Roy & Tom.

De overwinning werd groots gevierd. Het zonnetje scheen nog behoorlijk dus op het terras was het volle huis. Er werd al druk overlegd over de kampioenswedstrijd en al het geregel wat er bij hoort. Uiteraard komen binnenkort de kampioensshirts tevoorschijn, en ook ideeën met de spelersbus en platte kar zijn in de maak. Dit beloofd volgende week een uniek festijn te worden.

Na deze uitslag is het Nicolaas Boys A2 die fortuinlijk de ranglijst aanvoert. Met nog één wedstrijd te spelen, uit in Alphen tegen ARC, zijn de kampioenskriebels tot een ongekend hoog niveau gestegen. Bij winst barst het feest los en zijn de manschappen over het gehele seizoen de beste bevonden! Bij dezen wil ik nog de vele support van langs de kant bedanken, van ouders tot supporters en de mensen op terras. Volgende week bent u ook van harte welkom op Sportpark Zegersloot te Alphen, om het aanstaande kampioenschap te vieren. De wedstrijd staat gepland op 14:15, waarbij de spelersbus 147 voor u zal klaarstaan. Tijdstip van vertrek zal nog nader bekend gemaakt worden. Komt u allen in grote getalen voor deze nu al gedenkwaardige zaterdagmiddag, die zeker de historieboeken zal ingaan!