Nicolaas boys dames wint van NSV'46

8 februari 2011 12:15

Nieuwveen/Noorden - Het was de tweede derby binnen 5 dagen voor dames I van Nicolaas Boys, maar ook deze tweede "burenruzie" werd winnend afgesloten .

Na afgelopen woensdag TAVV te hebben verslagen met 3-2 stond zondag de wedstrijd tegen NSV'46 op het programma voor de Nieuwveense dames. Op sportpark De Koet was het koud en winderig, maar daar hadden beide teams last van. Nicolaas Boys had de eerste helft iets meer het voordeel van de wind en dat was ook te zien aan de kansen. De grootste kans was voor Madelon van der Veen die stond oog in oog met keepster Mariëlle Vianen maar zij wist de inzet te keren. Toch kwam Nicolaas Boys nog voor rust op een 0-1 voorsprong. Sandra Kouwenhoven loste een schot vanaf het 16 metergebied en dat bleek onhoudbaar was voor de NSV doelvrouw.

Met deze stand werd er ook aan te thee begonnen.

De tweede helft kwam NSV wat beter uit de kleedkamer en met het voordeel van de wind erbij, werd Nicolaas Boys flink onder druk gezet. Kansen waren genoeg, maar Lotte Osterkamp hield haar doel goed schoon. Tot aan de 73e minuut, want toen wist Christien Bak een slecht weggewerkte vrije schop in de rebound achter Osterkamp te deponeren.  Lang kon NSV niet genieten van deze gelijkmaker, want direct na de aftrap koos Nicolaas Boys de aanval en via een solo van Madelon van der Veen werd het 1-2. Uit de spaarzame kansen die volgden, werd niet meer gescoord.

Zondag speelt Dames 1 van Nicolaas Boys een thuiswedstrijd tegen UVS Dames 2 uit Leiden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.