Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zinderend slot helpt Nicolaas Boys A2 aan zege

1 mei 2013 20:45

Nadat vorige week het stugge ARC al op een overwinning getrakteerd was, moesten de boys deze week uit naar Schoonhoven. Dit is een ploeg die wat onverdienstelijk op de 8e plaats geposteerd staat, met onder andere knappe resultaten tegen Woerden en Rohda’76.

De thuiswedstrijd werd enigszins overtuigend met 4-1 gewonnen, maar dat was niet iets om aan vast te klampen. Schoonhoven A2 wist de laatste weken de ploegen bovenin goed stand te houden, dus waren we vooraf gewaarschuwd.
Met  14 man en 1 vrouw sterk reisde we vol goede moed af naar Schoonhoven. Ideaal voetbalweer met een lekker zonnetje en goede temperatuur lag ons in het verschiet en het zou een mooie middag moeten worden. De plaatselijke A1 was nog hevig in strijd op het veld waar onze manschappen het moesten laten zien, maar ongeveer 15 minuten na oorspronkelijke starttijd kon de wedstrijd beginnen.

De eerste 10 minuten verliepen in een hoog tempo aan Nieuwveense zijde met veel overwicht en balbezit en toch wel een handvol goede kansen, echter was het vizier nog niet helemaal op scherp.

Na 10 minuten was er een grote kans voor van Schaik, die om zeep werd geholpen door, wat later zou blijken, een formidabel spelende keeper aan Schoonhovense kant.

Het was wachten op de 0-1, maar de kansen bleven maar onbenut. Het spreekwoord luidt: “Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel”. Dit was indirect het geval. Na een sterke actie van een speler van Schoonhoven op de achterlijn kwam de voorzet, die niet goed werd weggewerkt. Deze nam Kempen ongelukkig aan op de knie, die uit paniek (en onkunde???) uiterst ongelukkig de bal wonderschoon met de scheen in de kruising schoot, 1-0 in de 13e minuut. Zelden zo’n mooi eigen doelpunt gezien, dat mag gezegd worden! Helaas viel de goal dus aan de verkeerde kant, wat betekende dat er 2 keer gescoord moest worden voor de overwinning.

De koppies bleven even hangen, want volledig tegen de verhouding in op achterstand komen, valt natuurlijk nooit goed. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde en de boys bleven doorgaan met kans op kans creëren. De aansluitende 25 minuten bleef in ons voordeel met hier en daar kansen op de aansluitingstreffer. Kansen van achtereenvolgens van Nieuwburg, van Schaik, van Nieuwburg en Verduijn werden niet verzilverd door een uitstekend spelende keeper van de tegenpartij. Met bij vlagen kunst en vliegwerk wist de goalie zijn doel schoon te houden.

De rust naderde en de spanning nam alsmaar toe. We zouden hier toch niet de 3 punten, en dus ook het kampioenschap verspelen… In de 40e minuut was er een mooie opening op links. De bal belandde bij Verduijn, die Kempen bediende en klasse afrondde. De scheidsrechter floot echter, tot groot ongenoegen, af voor buitenspel, wat zeer discutabel was. De wedstrijd kelderde naar de rust, maar in de 43e minuut was er nog een vrije trap op zo ongeveer 22 meter van de goal. Ravensloot ging achter de bal staan. Met een schitterende bal zorgde hij uit de vrije trap voor de welverdiende 1-1 vlak voor rust. De opluchting was groot.

Na rust was het meteen vlammen geblazen. Meteen al in de 1e minuut na rust was er de slimme steekbal van Ravensloot die van Nieuwburg 1 op 1 voor de keeper zette. Deze 100% kans werd helaas niet benut door weer een uitstekende redding. De 53e minuut was degene van de mooie en subtiele panna van, van Nieuwburg bij de tegenstander, die helaas vasthield, wat slechts een vrije trap opleverde.

Nicolaas Boys kreeg steeds meer overwicht in de wedstrijd, wat resulteerde in vele kansen. Zo rond het uur spelen kregen we een corner die niet goed werd weggewerkt door Schoonhoven. Een duel in de lucht werd gewonnen, waarna Burgmeijer kon toeslaan en de 1-2 maakte, maar er werd alweer afgefloten wegens vermeend duwen in het luchtduel. Ook deze beslissing was discutabel, echter het spel ging verder.

10 minuten na het afgekeurde doelpunt was het weer van Nieuwburg die 1 op 1 kwam met de keeper. Hoe die het deed, deed die het, maar weer wist de keeper te pareren. Om krankjorum van te worden. Uit de volgende corner was het weer van Nieuwburg die sterk inkopte, wat leidde tot een uiterste krachtinspanning bij de keeper, die redde.

Inmiddels tikte de klok de 74e minuut aan en was er nog maar een kwartier om dat o zo belangrijke doelpunt te maken. Na een goede actie van Verduijn op achtereenvolgens de zijlijn en achterlijn kon hij aanleggen voor het schot, die echter de onderkant van de lat raakte, waar ook geen rebound mogelijk meer was. Nog geen 2 minuten later was er het goede een-tweetje van Verduijn en van Schaik, waar Verduijn de 1-2 op de schoen had, maar jammerlijk miste en onfortuinlijk naast schoot.

De conditie werd flink op de proef gesteld, want het was alleen maar aanvallen en bij eventuele counters als een speer naar achter om toch in ieder geval niet te verliezen. Flankspelers van der Hulst en van Nieuwburg / Verduijn hadden het zwaar te verduren met veel loopwerk, wat eigenlijk ook gold voor het hele team. De verdediging bestaande uit de Lange, Zwaan, van der Hoorn en Burgmeijer hield echter goed stand de gehele wedstrijd. Met nog 10 minuten op de klok was het Verduin met de actie maar de afronding faalde wederom. De spanning nam alsmaar toe en ook langs de kant was het niet meer te houden.

Na een aantal ‘alles of niets’ pogingen was het uiteindelijk toch raak, 2 minuten voor tijd. Na een voorzet vanaf de zijkant werd er niet goed weggewerkt aan Schoonhovense kant. Burgmeijer kon oppikken en met een half schot/voorzet wist hij van Nieuwburg te bereiken die vanaf 1 meter van de goal kon intikken voor de verlossende 1-2. De euforie was ongekend en werd groots gevierd. Met inmiddels hartslag 180 moesten toch nog de laatste minuten volgespeeld worden. Na een tactische bespreking met van Kempen werd nog besloten een slimme wissel in te zetten. Van Kempen werd aan de andere kant, op de rechtshalf positie gezet, waar ze eerst linkshalf was. Toen de bal buiten het spel was, werd van Kempen gewisseld om tijd te rekken. Het was blijkbaar niet duidelijk overgekomen, want van Kempen ging aan de verkeerde kant het veld uit, echter herstelde goed en liep rustig naar de kant van de dug-out, waar de Jong de blessuretijd nog kon volmaken. Door deze tactische tijdwinst kwam de overwinning niet meer in gevaar en waren de 3 punten een feit!

Met dank aan Hardsteen, Zwaan, Kempen, de Lange, van der Hoorn, van Kempen, Verduijn, van Schaik, van Nieuwburg, van den Berg, van der Hulst, de Jong, Ravensloot en Burgmeijer wisten we de belangrijke 3 punten mee te nemen naar Nieuwveen. Ook de meegereisde coaches, rijders, 90 minuten man Smeele en supporters Suarez en Sjarrel mogen niet ontbreken in de vreugde. Het was inmiddels al tegen half 5, toen besloten werd te gaan douchen bij de boys en het feestje voort te zetten op de plaatselijke SV.

Na deze memorabele middag staat de A2 aan kop van de 4e klasse 09. Met volgende week de thuiswedstrijd (c.q. kampioenswedstrijd) op het programma tegen RVC, gevolgd door de laatste wedstrijd uit in Alphen tegen ARC, ligt het kampioenschap voor het grijpen. Volgende week dus de allesbeslissende wedstrijd tegen RVC, huidige nummer 3, maar op verliespunten de koploper. Bij winst in die wedstrijd lijkt het kampioenschap toch binnen handbereik, wat een ongekende prestatie zou opleveren.