Nicolaas Boys pakt laatste strohalm

15 april 2013 22:15

Nicolaas Boys heeft de laatste strohalm, om nog in aanmerking te komen voor de titel, met beide handen en heel overtuigend gegrepen, tegen koploper ASW werd het liefst 5-1.

ASW kwam naar Nieuwveen toe om de titel op te halen en die druk was blijkbaar (te) groot voor de Waddinxveense formatie. Winst was voldoende, voor een gelijkspelletje had ASW ook wel getekend, maar hoe anders liep het allemaal.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door vele harde knallen en bengaals vuur verzorgd door VAK - N die haar steun liet blijken.

ASW had in de eerste minuten al op voorsprong kunnen, misschien wel moeten komen, maar de inzet van een ASW speler belande vol op de paal, overigens ging daar wel een fout van Roy van der Meer aan vooraf.  Een paar minuten later mocht Kevin Vermeulen vanaf 20 meter aanleggen en Vermeulen mogen we zo onderhand wel een specialist voor dit werk gaan noemen: 1-0.

Kevin Vermeulen wordt gefeliciteerd nadat hij zojuist een vrije trap in het Waddinxveense doel heeft gekruld.

Het aangeslagen ASW kreeg nog een domper te verwerken toen een speler na een grove charge direct met rood mocht inrukken. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede, want gedurende de rest van de eerste helft viel er hoegenaamd niets meer te beleven. “In de rust aangegeven om vooral rustig te blijven, ASW gaat alles of niets spelen en moeten dan met tien man wel  ruimte weggeven hield ik de jongens voor”, aldus coach Willem Dullemond.

Rob de Boer en Rik de Lange lijken niet te weten welke bal zij moeten spelen. Dit is echter vertekend beeld, beide spelers bleven prima overeind in de topper.

Het prima spelende Nicolaas Boys liep al snel in de 2e helft verder uit, een voorzet van Jimmie Janmaat raakte in de zestien wat ongelukkig de arm van een ASW verdediger, de toegekende strafschop werd door Maurice Koek benut: 2-0. Het leek beslist maar de tien van ASW dachten daar anders over, luttele minuten later was de strijd weer helemaal open: 2-1.

Aanvoerder Niels Verhaar werd het gehele duel flink op de huid gezeten. Desondanks kwam de spits tot scoren tegen ASW.

“Ik was toen bang dat het een tijdje billen knijpen zou worden , dat mag je gerust weten”, maar dat werd Dullemond bespaard. Twee minuten later vond Roy van der Meer ploegmaat Jimmie Janmaat, die het speeltuig ineens op de pantoffel nam: 3-1.  ASW gooide de deur daarna wijd open en via Niels Verhaar en een eigen goal, na een fantastische uittrap van goalie Tim Stouten, pakte Nicolaas Boys alsnog een ruime zege.

Het werd een feestelijke middag voor de Nieuwveners. De Boys hebben nu nog maar 1 opdracht, 6 punten behalen uit de laatste 2 wedstrijden.

“Met nog twee wedstrijden te gaan en slechts één puntje achterstand weet je het maar nooit. ASW krijgt nog Cabauw en Ammerstol, geen hoogvliegers, maar ASW kent personele problemen en deze rode kaart heeft ook een schorsing tot gevolg. Benieuwd of ze de druk aankunnen, die hebben we in ieder geval maximaal opgevoerd!”, aldus Dullemond.

Pupil v/d Week Brian van Tol genoot zichtbaar van de middag. Bovendien gaf hij het goede voorbeeld door als eerste Nieuwvener de Waddinxveense doelman te passeren.