Nicolaas Boys Vr1 geeft het weg

11 april 2013 20:00

Nieuwveen - Na een goede eerste helft , twee weken geleden tegen Alkmania, gingen de dames van Nicolaas Boys vol goede moed naar UVS in Leiden

Het was misschien een beetje (te) vroeg voor de dames,  10.15 uur voetballen gebeurd ook niet altijd, anders is de belabberde eerste helft niet te verklaren. Nicolaas Boys had geen verweer op het fanatieke spel van UVS  en wist dan ook geen kansen te creëren.

Nicolaas Boys hielp UVS middels twee doelpunten zelfs helemaal in het zadel, tot tweemaal toe speelde men de bal te zacht terug, kon een UVS speelster er tussen komen en zo Lotte Osterkamp passeren: 2-0. Vlak voor rust was het voor het gevoel helemaal gedaan want een buitenspel doelpunt zette UVS al voor rust op een 3-0 voorsprong. ( tegen 12 man valt ook niet te winnen!)

Na rust ging Nicolaas Boys wat meer risico nemen, Tanja van Benschop schoof door naar het middenveld, waardoor men achterin met drie verdedigers ging spelen. Deze tactiek werd beloond met een aantal kansen, maar helaas met maar één doelpunt beloond, daar waar er meer hadden moeten vallen. Het enige doelpunt, 15 minuten voor tijd, kwam op naam van Marieke Janmaat die na een goede aanval de bal vanaf 20 meter langs de keeper werkte: 3-1.

De goede tweede helft geeft hopelijk weer zelfvertrouwen, aanstaande zondag  wordt de strijdt aangegaan met TAVV Vr1. In Nieuwveen trapt men dan om 14.00 uur af. Het is de laatste competitiewedstrijd voor Nicolaas Boys Vr1.