Nicolaas Boys Vr1 Verliest strijd in slotfase

4 april 2013 20:15

Nieuwveen – Tweede Paasdag stond de wedstrijd Alkmania Vr1 tegen Nicolaas Boys Vr1 op het programma. Pas in de slotfase moesten de dames uit Nieuwveen het hoofd buigen: 3-0

Het betrof hier een inhaal programma die voor Alkmania erg belangrijk was, zij konden bij winst de koppositie van VUC overnemen. Nicolaas Boys dat in het begin van de competitie nog verloor met 1-8, wilde uiteraard wat goed maken in Oude wetering.

Nicolaas Boys en Alkmania gingen de eerste helft gelijk op en kansen waren er voor beide teams maar keepsters en lat bleken vooralsnog een sta in de weg. Er werd dan uiteindelijk ook gerust met een stand van 0-0.

De tweede helft was heel anders, Alkmania zocht de aanval, kreeg kansen en Nicolaas Boys moest steeds verder terug. Toch bleef Nicolaas Boys hopen op een stunt en streed het heldhaftig om een punt mee te kunnen nemen uit Oude Wetering. Dit leek ook te gaan lukken omdat stand- in keepster Tessa van Eyk met een paar schitterende reddingen haar doel schoon hield.

In de 85ste minuut mocht Alkmania een hoekschop nemen, waarbij de bal bij de tweede paal schitterend werd ingkopt:1-0 Daarmee was de hoop op een puntje verdwenen, was het vanaf dat moment helemaal over met Nicolaas Boys en werd het ook nog eens 3-0.

Een moedig strijdend Nicolaas Boys wist er dus geen punt uit te halen. Zondag zijn er weer nieuwe kansen want dan spelen de dames in Leiden tegen UVS, aanvang van deze wedstrijd is 10.15 uur.