Eerste winst Nicolaas Boys Vr1 in 2013

27 maart 2013 22:15

Nieuwveen - Na een gelijkspel tegen RKDEO en verlies tegen RVC, VUC en Bernardus was er afgelopen weekend de eerste winst in 2013 voor Nicolaas Boys Vr1.Het bezoekende DUNO werd verslagen: 9-0.

In het bar koude Nieuwveen startte Nicolaas Boys vanaf het begin erg fel en wilde het direct verschil proberen te maken. En dat er een verschil gemaakt zou worden, werd heel snel duidelijk Na vijf minuten was het Marieke Janmaat die de eerste goal liet aantekenen: 1-0. Niet lang daarna was het Tessa van Eyk die de score wist te verdubbelen: 2-0. Daarna leek de doelpuntenmachine even te stokken, er kwamen wel kansen, maar doelpunten bleven uit.

Leek, want in een tijdbestek tien minuten scoorde de Nieuwveense formatie liefst vier keer, Kelly v/d Weijden (3x) en Tessa van Eijk (1x) tilden de stand naar 6-0. De kans om voor rust een zevenklapper te maken kwam er voor Roos Stockman maar haar goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de rust wisselde Nicolaas Boys twee keer,  Tanja van Benschop verliet het veld voor Bianca de Lange en Kim v/d Helder verliet het veld voor Lobke Loos. DUNO ging wat meer vanuit de verdediging voetballen en Nicolaas Boys kreeg hierdoor minder ruimte.

Toch werd er nog drie keer, Kelly v/d Weijden (2x) en Tessa van Eijk (1x), gescoord: 9-0. De honger naar het maken van doelpunten was nog niet gestild en Nicolaas Boys probeerde naarstig om de tien vol te maken. Dat wilde maar niet lukken totdat de ploeg een strafschop kreeg toegewezen.

Deze werd echter gemist door Kelly v/d Weijden, waarna scheidsrechter Osterkamp direct af floot voor de wedstrijd. De vreugde was groot met deze eerste overwinning van 2013. De volgende wedstrijd is op 2de paasdag in Oude Wetering tegen Alkmania, aanvang 14.30 uur.