Nicolaas Boys 2 wint nu ook van de kleintjes.

30 januari 2011 18:45

Ondanks een nogal rommelige voorbereiding heeft Nicolaas Boys 2 op sportpark Dorrestein 3 punten veroverd door Nieuwerkerk met 2-4 te verslaan. In de uitwedstrijd in Nieuwerkerk begonnen ''de boys'' voortvarend en nam het al snel een 0-3 voorsprong. Na een 1-3 ruststand, zou uiteindelijk 2-4 de einduitslag zijn. Maurice Koek nam met 3 doelpunten een groot deel van de Nieuwveense productie voor z'n rekening.

Na het ontbijt en de wedstrijdbespreking op de club vertrokken 14 selectie-spelers en de technische staf richting Nieuwerkerk a/d Ijssel. Wisselspelers Marco van Tol en Marcel Vermeij dachten echter dat er werd gespeeld in Neuerkirchen an dem Moessel, wat er voor zorgde dat de voorbereiding zeer rommelig was...

Daar was in de openingsfase van de wedstrijd echter niets van te merken. Nicolaas Boys zette snel druk op Nieuwerkerk, wat het hier zeer lastig mee had. Dit was ook te merken bij de openingstreffer welke de Nieuwveners in de schoot geworpen kregen. Na een aanval via links kwam de bal voor het doel, waar een verdediger van de thuisploeg de bal pardoes in eigen doel werkte,0-1. Na de openingstreffer begon Nicolaas Boys echt goed te voetballen. Via prima positiespel en met veel lopende mensen kregen de Nieuwveners een aantal uitstekende mogelijkheden waarvan Maurice Koek er 2 wist te benutten. Eerst schoot hij de rebound van z'n eigen vrije trap prima achter de Nieuwerkerkse goalie en niet veel later passeerde hij met een machtige dribbel 3 man en scoorde de 0-3. Zo leek Nicolaas Boys de wedstrijd al binnen 35 minuten te beslissen maar kreeg het vlak voor rust 2 fikse tegenvallers te verwerken. Eerst viel spits Maat uit met een enkelblessure en later kwam Nieuwerkerk zelfs op 1-3, na een miscommunicatie in de verder prima spelende Nicolaas Boys defensie.

Na rust ontstond er een rommelige wedstrijd en daalde het niveau. Nicolaas Boys was niet meer bij machte te domineren en Nieuwerkerk nam het iniatief. Echt in de problemen kwamen de Nieuwveners echter niet, maar voorin werden de kansen ook schaarser. Desondanks zou er nog wel tweemaal gescoord worden. Eerst scoorde opnieuw Maurice Koek na een prima voorzet van Marco van Tol en uiteindelijk zou Nieuwerkerk uit een prima hoekschop de einduitslag bepalen op 2-4.

Zo had Nicolaas Boys 2 eigenlijk maar een half uur goed voetbal nodig om 3 punten te behalen. Volgende week speelt de ploeg van Martien Vogelaar thuis tegen het sterke Bernardus 2.

Opstelling Nicolaas Boys 2: Theo v/d Meer, Frank van Beek(63. Marco van Tol), Walter de Lange, Rick den Dekker, Rick van Amerongen, Mark Rodenburg, Michiel van 't Kruis, Hans v/d Veen, Maurice Koek, Jesse Verduijn, Johan Maat(36. Robin v/d Hoorn).