Nicolaas Boys te nonchalant

18 november 2012 21:00

Boskoop – Nicolaas Boys heeft het uitduel in Boskoop tegen Floreant met 1-2 gewonnen, de schoonheidsprijs verdiende de ploeg er echter niet mee.

Als er ooit met grote cijfers in Boskoop gewonnen had kunnen worden, was dat vanmiddag wel. Van meet af aan dicteerde Nicolaas Boys het spel en dat leverde voor rust liefst vier schitterende kansen op. Nadat Niels Verhaar na een technisch hoogstandje de lat had geteisterd, was het even later raak, na een fraaie aanval werd Ronald v.d. Veen in de zestien onderuit geschoffeld, Maurice Koek was vanaf elf meter trefzeker: 0-1.

Maurice Koek wees Nicolaas Boys de weg door al vroeg een strafschop te benutten.

Tien minuten later werd Niels Verhaar met een fraaie pass in stelling gebracht, zijn lob over en langs Dennis Verboom was wonderschoon: 0-2.Het arme Floreant kon daar voor rust maar bar weinig tegenover stellen.

Niels Verhaar gaat zich steeds meer thuis voelen in de spits. De ex-doelman maakte alweer z'n 10e competitietreffer voor de Boys,0-2.

De tweede helft hield Floreant open huis en kregen achtereenvolgens Niels Verhaar; Menno Moerdijk; Maurice Koek, Jarmo van der Hoorn (zelfs twee keer) en Niels Verhaar honderd procent kansen om een grote uitslag te bewerkstelligen, allen faalden echter alleen voor Dennis Verboom. Tussendoor schoot Toni Warmerdam namens Floreant in kansrijke positie voorlangs.

Grote concentratie bij Moerdijk. De snelle aanvaller was een van de vele kansenmissers aan Nieuwveense zijde.

Toen daarna ook nog eens Niels Verhaar en Jarmo van der Hoorn opgelegde kansen onbenut lieten vroeg Nicolaas Boys eigenlijk om problemen, die leken er ook te komen toen invaller Bilal el Hafet voor Tim Stouten verscheen, maar tot opluchting van de Nieuwveners rakelings naast schoot. Die zelfde speler bediende in de 89e minuut Danny Houtman op maat en die faalde niet: 1-2. De overgebleven tijd bleek echter tekort om de Nieuwveners met een vreselijke kater op te zadelen.

Nicolaas Boys miste vandaag de geblesseerde Luke van Veen en Jim Janmaat, o.a. Rick de Dekker toonde echter de breedte van de Nieuwveense selectie.