ZWAARBEVOCHTEN PUNT VOELT ALS OVERWINNING

14 november 2012 18:00

Zondag 11 november gingen de dames 1 van Nicolaas Boys op bezoek bij Haagse Hout. Dit beloofde een lastige wedstrijd te worden gezien de stand. Haagse Hout bezet de derde plek op de ranglijst en wil graag promoveren naar de 2e klasse.

De eerste minuten werd Nicolaas Boys dan ook een beetje overrompeld door Haagse Hout wat al snel in de wedstrijd resulteerde in een 1-0 achterstand. Na dit tegendoelpunt leken de dames wakker geschud en ging het haar eigen spel spelen. De eerste paar kansen werden niet benut, maar halverwege de eerste helft kon Lobke Loos de dames van Nicolaas Boys op gelijke hoogte met Haagse Hout zetten. De verdediging van Haagse Hout stond te slapen en gaf Lobke Loos vrije doorgang naar de goal. Zij rondde met een boogbal over de keeper bekwaam af.

In het restant van de eerste helft kregen de Nieuwveense dames een lesje in effectiviteit. Waar de kansen aan Nieuwveense zijde onbenut bleven, maakte de Haagse dames hun kansen wel af en mocht Nic. Boys blij zijn dat de paal ook eenmaal redding bood. Ruststand 3-1.

In de theepauze werd aan de dames duidelijk gemaakt dat er wel degelijk een goed resultaat mogelijk was. Het spel was zeker niet minder dan dat van Haagse Hout en de achterstand onverdiend. Tessa van Eijk werd binnen de lijnen gebracht om voorin voor meer dreiging te zorgen.

In de tweede helft barstte de strijd pas echt los. Voor iedere bal werd gestreden en al snel kwamen er kansen. Echter, Lobke Loos en Tessa van Eijk stuitte een aantal keer op de Haagse keepster. Na een kwartier spelen was het wel raak. Tessa van Eijk gaf vanaf rechts de bal voor. Marieke Janmaat, die het als gelegenheidsaanvaller uitstekend deed, was het sterkst in het duel met de keepster en een verdedigster en werkte de bal knap het doel in. Dit leidde tot grote frustraties bij Haagse Hout waardoor de wedstrijd steeds onvriendelijker werd. Nicolaas Boys liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging strijdend op zoek naar de gelijkmaker. Ook de prima fluitende scheidsrechter liet zich niet door de scheldkanonnades beïnvloeden. Kansen tegen waren er ook en nogmaals bracht één keer de paal redding, waarna Myrthe Osterkamp met een gewaagde redding de Nieuwveners in de wedstrijd hield. In de 80ste minuut kregen de meiden loon naar werken. Een prachtige combinatie tussen Lobke Loos en Tessa van Eijk werd door laatstgenoemde keurig in de hoek geschoven, 3-3.

In de laatste 10 minuten kregen beide partijen nog kansen om de overwinning binnen te halen. Echter, beide keepsters hielden hun doel schoon het restant van de wedstrijd en zodoende werden de punten gedeeld. Dit punt was zwaarbevochten en voelde dan ook als een overwinning voor de Nieuwveense meiden.