Nicolaas Boys doet zich tekort

7 oktober 2012 20:30

Waddinxveen – Nicolaas Boys heeft zich in de topper tegen ASW zwaar tekort gedaan. De beter spelende Nieuwveners misten teveel kansen en verloren met 2-1.

Nicolaas Boys opende ijzersterk en na drie minuten verscheen Jimmie Janmaat alleen voor de ASW goalie, Janmaat wist echter het één tegen één duel niet in zijn voordeel te beslissen. Datzelfde overkwam Menno Moerdijk nog geen vier minuten later, maar ook hij moest zijn meerdere in de ASW doelman erkennen.

Nicolaas Boys was sterker in de combinatie, ASW effectiever.

Na het missen van zulke fraaie kansen treed automatisch een eeuwenoude voetbalwet in werking: “als jij ze niet maakt doet de tegenstander dat wel” en dat gebeurde prompt. Na een kwartier spelen kreeg ASW een vrije trap toegewezen en uit het niets stond de Nieuwveense formatie ineens op een  onverdiende achterstand: 1-0.

Robin Verhaar speelde zeer sterk op het middenveld, maar kon dit niet vertalen in een (broodnodige) treffer.

Nicolaas Boys bleek niet aangeslagen en bleef de gehele eerste helft de betere ploeg. En weer kwamen er kansen en ook nu weer voor het duo Jimmie Janmaat en Menno Moerdijk. Tot ontzetting van alles wat Nieuwveen lief is, konden de twee spelers het verschil  nu ook niet maken en stond het bij rust op een geflatteerde achterstand: 1-0.

De tweede helft pakte Nicolaas Boys ASW direct bij de spreekwoordelijke strot en zette het veel druk op de defensie van de tegenstander. Dat leek succes te hebben, maar een inzet van de mee opgekomen Rik de Lange werd van de doellijn gehaald.  Jimmie Janmaat werd gewisseld voor Jarmo van der Hoorn en daarmee werd de druk nog meer opgevoerd. Dit bracht meer risico met zich mee en werd de Nieuwveners uiteindelijk noodlottig toen een counter perfect werd uitgevoerd: 2-0.

Een verbeten blik bij Den Dekker, aan de inzet heeft het niet gelegen bij de boys.

Het pleit voor Nicolaas Boys dat men niet afgaf en dat resulteerde zowaar, vijf minuten voor tijd, in de aansluitingstreffer:  2-1. “De eerlijkheid gebied te zeggen dat we daarna geen mogelijkheden meer hebben gehad  op meer. Wrang om te constateren dat wij de complimenten en ASW de punten hebben gekregen en daar koop je natuurlijk helemaal niets voor, een zure nederlaag”, aldus Willem Dullemond.

Jarmo v/d Hoorn is ondanks 3 tegenstanders op weg naar de 2-1. De aanvaller is terug gekeerd van vakantie en daar gaat trainer Dullemond nog een hoop plezier aan beleven!