Nicolaas Boys wint voor 5e keer

30 september 2012 20:45

Nieuwveen – Nicolaas Boys blijft maar winnen, ook de vijfde wedstrijd tegen Wippolder werd in winst omgezet. De ploeg heeft nog geen enkel verliespunt en het vertrouwen groeit er met de week.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat vier spelers van Wippolder compleet verdwaald waren, maar dat bleek bij Nicolaas Boys niet ten koste te gaan van de concentratie. Na twee minuten spelen belande een cornerbal van Jimmie Janmaat, via Niels Verhaar en Rob de Boer,  bij Rik de Lange die van dichtbij zijn ploeg op voorsprong bracht: 1-0.

Aanvoerder Verhaar is sterk in de lucht, Rik de Lange(18) is er als de kippen bij om de openingstreffer te maken.

Nicolaas Boys bleef heer en meester en had ronduit pech dat een pegel van Jimmie Janmaat maar net voorlangs vloog. Daarna zakte de ploeg langzaam maar zeker weg, kreeg Wippolder een paar mogelijkheden, maar bleek Tim Stouten een zeer betrouwbare goalie. Een toegekende vrij trap, in de 28e minuut, werd door Robin Verhaar heel snel genomen, de pass van Menno Moerdijk op de geheel vrijstaande Rik de Lange was niet te missen: 2-0.

Moerdijk stijlvol, de ervaren aanvaller was zeer belangrijk tegen Wippolder.

Het leek een mooie stand om te gaan rusten, maar een ongelukkige handsbal van Rik de Lange betekende een terechte penalty, die koelbloedig werd benut: 2-1.  Het werd zowaar nog even billenknijpen, maar verder kwam Wippolder gelukkig niet.

Protesten bij de Nieuwveners bij scheidsrechter van Rijn, na de ongelukkige handsbal van de sterk spelende Rik de Lange.

De tweede helft startte Nicolaas Boys ijzersterk, binnen een paar minuten bereikte een vrije trap van Jimmie Janmaat de geheel vrijstaande Menno Moerdijk (komt weer helemaal terug op zijn oude niveau)  en diens kopbal was de Wippolder goalie te machtig: 3-1. Toen Maurice Koek even later een fraaie solo doeltreffend afrondde was de buit natuurlijk binnen:  4-1. Dat Wippolder nog even tegenspartelde deerde Nicolaas Boys helemaal niet meer: 4-2.

Lachende gezichten bij de Nieuwveners na de goede vrije trap van Janmaat die door Moerdijk werd gepromoveerd tot doelpunt.

“Er zaten nog teveel pieken en dalen in ons spel, bij de aansluitingstreffer komen we onnodig in de problemen, daarna herstellen we ons echter weer prima. Volgende week wacht  concurrent  ASW uit, een duel waar ik nu al, met heel veel vertrouwen, naar uit kijk”, aldus coach Willem Dullemond.

Volgende week speelt Nicolaas Boys de topper tegen ASW, komt allen!!