Nicolaas Boys maakt geen fout

23 september 2012 22:00

Ammerstol – Nicolaas Boys heeft in en tegen Ammerstol geen fout gemaakt. Lange tijd ging het gelijk op, hadden de Nieuwveners het soms zelfs moeilijk, maar pakte de overwinning toch nog groot uit: 1-5.

Het eerste half uur was voor Ammerstol, het zette van meet af aan Nicolaas Boys vast en de ploeg uit Nieuwveen wist daar slecht raad mee, zonder dat het overigens kansen weg gaf. “We speelden in een veel te laag tempo, konden het Ammerstol niet echt lastig maken en creëerden zelf bijna niets”, aldus Willem Dullemond.

Rik de Lange kon een goal maken na een prima voorzet van Jim Janmaat

De ommekeer van het duel gebeurde vlak voor rust, de goalie van Ammerstol  liet de bal nogal ongelukkig, toen hij uit wilde gooien, uit zijn handen glippen en die viel pardoes voor de voeten van Niels Verhaar. De goalie haalde net buiten het strafschop Verhaar onderuit, wat hem op direct rood kwam te staan. Kevin Vermeulen maakte de straf dubbel zwaar door de vrije trap tot doelpunt te promoveren: 0-1.

De creatieve Vermeulen brak de ban via een prima vrije trap.

Maar nog was het leed niet geleden voor Ammerstol, toen even later een speler, na een grove overtreding ook met rood kon vertrekken. Met negen man en een 0-1 achterstand stond de ploeg in de tweede helft dan ook voor een schier onmogelijke opgave.

Moerdijk bekroonde z'n basisplaats met een doelpunt.

Zeker toen Niels Verhaar in de 48e minuut de beslissing leek te brengen: 0-2. Leek, want nog geen vijf minuten later mocht een speler van Ammerstol bij de tweede paal frank en vrij inkoppen: 1-2. “Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, maar het blijft voetbal, gelukkig raakte de ploeg niet in paniek en herstelde zich het prima, al duurde het wel wat lang voor we dat in doelpunten uitdrukten”, aldus Dullemond.

Bij de eerste tegentreffer van het seizoen liepen te veel verdedigers naar voren, waaronder Luke van Veen die hier de bal wegkopt.

Het was in de 78e minuut Jimmie Janmaat die het verschil, met een bijzonder fraai doelpunt, uiteindelijk  maakte: 1-3. Het verzet van Ammerstol was toen gebroken en dat Menno Moerdijk (mooie assist Jarmo van der Hoorn) en Rick de Lange de eindstand naar 1-5 brachten was toen alleen nog van belang voor de statistieken.

Aanvoerder Verhaar was niet alleen belangrijk voor Nicolaas Boys (hij maakte de 2-0)

Klik hier voor alle foto's van Ammerstol - Nicolaas Boys.