Selectie Nicolaas Boys weer begonnen

16 januari 2011 21:15

Na het trainingskamp in Zwiggelte is de selectie van Nicolaas Boys vandaag weer echt begonnen aan de 2e seizoenshelft. In Rijpwetering speelde een mixteam van Nicolaas Boys 1 en 2 met 3-3 gelijk tegen de reserve's van Roac. Achtereenvolgens wisten Marco van Tol, Roy v/d Meer en Niels Verhaar zeer fraaie passes van achteruit te benutten.

Trainer Willem Dullemond gaf z'n pupillen deze wedstrijd de opdracht mee om ''te werken richting volgende week zondag''.  De trainer die onlang z'n contract verlengde ziet dan beide selectie-elftallen sleutelduels spelen om de promotie, waar de oefenmeester voor beide elftallen nog altijd heilig in geloofd

In Rijpwetering begonnen de Nieuwveners furieus, Roac werd snel onder druk gezet en via prima aanvallen werden de Nieuwveners gevaarlijk. Spits Maat was echter ongelukkig in de afronding, Van Tol vond een aantal keer de prima keepende Rijpweteringse doelman op z'n pad en Verduijn zag een 100% doelpunt, na een schitterende aanval,  worden afgekeurd door een enorme blunder van de assistent-scheidsrechter.

Na een minuut of 20 raakte de uitploeg echter de grip op het duel kwijt en kwamen de gastheren uit Rijpwetering wat beter in de wedstrijd. Aan de hand van de o.a. uitstekend spelende Jelle Heemskerk, Bob v/d Hoorn en Wesley Bakker kwam de ploeg tot een aantal kansen en wist het voor rust ook tweemaal keeper Theo v/d Meer te passeren. Eerst werd een prima aanval koelbloedig afgerond en nog geen twee minuten later leek de wedstrijd zelfs te worden beslist, 2-0. Vlak voor rust was het echter aanvallende middenvelder Marco van Tol die op fraaie wijze een uitstekende pass van rechtsback Van Amerongen promoveerde tot doelpunt.

Na rust was na een aantal wissels het spel van de Nieuwveners rommelig. De intentie was om via het middenveld wat meer aan voetbal toe te komen. Door slordig spel en veelvulidg onnodig balverlies waren Nieuwveense kansen echter zeer spaarzaam. De ploeg uit Rijpwetering kon zelfs zo'n situatie met onnodig balverlies op het middenveld afstraffen en aantekenen voor de 3-1. Na deze 3e goal van thuisploeg was het Nicolaas Boys dat opeens weer goed begon te voetballen. Eerst was het V/d Meer die een fantastische pass van Tom Verhaar onberispelijk tegen te touwen schoot. En in de slotminuut wist Niels Verhaar een schitterende steekbal van Verduijn zeer bekeken over doelman V/d Poel te wippen.

Zo speelde Nicolaas Boys haar eerste duel na de winterpauze gelijk in Rijpwetering. De ploeg van Dullemond speelde bij vlagen sterk, maar om aan de ambities van de trainer te voldoen is er voor de ''Boys'' nog voldoende werk aan de winkel.

Opstelling Nicolaas Boys: Theo v/d Meer, Frank van Beek(46. Roy v/d Meer), Tom Verhaar, Mark Roodenburg, Rick van Amerongen(46. Rob de Boer), Kevin Vermeulen(67. Rick van Amerongen), Rik de Lange(67.Marco van Tol) , Hans v/d Veen(67. Frank van Beek), Marco van Tol(46. Niels Verhaar), Jesse Verduijn, Johan Maat.