Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Twee nederlagen in 5 dagen voor Nicolaas Boys vr 1

12 september 2012 21:15

Nieuwveen - De dames van Nicolaas Boys speelden vorige week dinsdag een beker (inhaal) wedstrijd tegen het in de eerste klasse uitkomende RCL Vr2. Het begin was wat onwennig en de dames van Nicolaas Boys stonden binnen zeven minuten al met 2-0 achter.

Daarna herpakte de ploeg zich goed, maar echte kansen kregen ze niet. Vlak voor rust wist RCL de 3-0 op het scorebord te zetten.

De tweede helft werd er gewisseld aan de kant van Nicolaas Boys, dat kwam de ploeg ten goede, er werd een stuk beter gevoetbald en men maakte het RCL moeilijk. Er werd een prima tweede helft gespeeld, maar men moest vlak voor tijd nog twee doelpunten incasseren: 5-0. Toch werd het harde werken, via een doelpunt van Kelly van der Weijden, beloond: 5-1.

Afgelopen zondag werd de tweede competitie wedstrijd gespeeld tegen Alkmania Vr1. Nicolaas Boys begon erg stroef en wist geen raad met de aanvalsdrift van Alkmania, net als tegen RCL stond het al vroeg, nu binnen 10 minuten, met 0-2 achter.

Toch kwam er de aansluitingstreffer, een goede diepe bal van Milou Venne werd door Tessa van Eijk tot doelpunt gepromoveerd: 1-2. Vanaf dat moment leek Nicolaas Boys het ritme te hebben hervonden,  maar Alkmania wist tweemaal te scoren en ging het rusten
met een 1-4 voorsprong.

De tweede helft begon Nicolaas Boys erg sterk, schiep het zich een aantal kansen, de grootste voor Sanne v/d Pijl, maar haar inzet belande op de paal. Alkmania was veel efficiënter, twee kansen, betekenden evenzoveel doelpunten: 1-6. Na de drinkpauze was het gedaan met de wedstrijd en Nicolaas Boys had geen verweer meer tegen het goede spel van Alkmania:1-8.

Een uitslag om snel te vergeten en weer verder kijken naar komende zondag, dan speelt Nicolaas Boys een uitwedstrijd in Nootdorp tegen RKDEO, aanvang van de wedstrijd is 11.00 uur.