Nicolaas Boys omzeilt lastige klip

10 september 2012 18:15

Nieuwveen – Nicolaas Boys stond afgelopen zondag voor een eerste serieuze krachtmeting. De uitwedstrijd tegen één van de titelkandidaten, RVC ’33, stond op het programma.

Het vorige duel was nogal beladen, dus had coach Willem Dullemond zijn manschappen voorbereid op een “heet” middagje Reeuwijk Dorp. De tot op het bot gevierde team kende een droomstart, na twee minuten schoot Roland van Veen zijn ploeg, met een prachtige uithaal, op voorsprong: 0-1. Nog geen twee minuten later deponeerde Jimmie Janmaat, uit een corner, het speeltuig op het hoofd van Niels Verhaar: 0-2.

Scheidsrechter Geurts zit al snel de snoeiharde vrije trap van Ronald v.d. Veen tegen de touwen vliegen.

“Dat verwacht je natuurlijk in je stoutste dromen niet, maar was wel heel mooi meegenomen.  De ploeg verzaakte daarna niet en bleef in een hoog tempo en met verzorgd spel de baas over RVC ’33. Jammer dat ze zichzelf, door het maken van één of twee goals, daarvoor niet hebben beloond.”, aldus Dullemond.

Maarliefst 3 mensen van Nicolaas Boys wil de bal binnen knikken. Uiteraard springt spits Verhaar het hoogst, de aanvaller wist ook via z'n hoofd de 0-2 te maken.

De coach wisselde in de rust enkele spelers en zag zijn team ook in het begin van de tweede helft furieus aanvallen. Daarmee haalde Nicolaas Boys elk geloof in een beter resultaat bij RVC ’33 direct weg.  Er kwamen mogelijkheden, maar goed keeperswerk van de RVC ’33  goalie voorkwam een grotere voorsprong voor de Boys.

RVC ’33 herstelde zich enigszins en probeerde met opportunistisch voetbal Nicolaas Boys onder druk te zetten. Het verdedigingsblok, met centrale verdedigers Rick de Lange en Luuk van Veen gaf echter geen krimp. Slechts één keer bleek RVC ‘33 gevaarlijk, maar toen stond Tim Stouten op zijn post.

Het was heel erg warm in Reeuwijk, er moest dus voldoende gedronken worden.

Spits v.d. Hoorn wordt flink op de huid gezeten. De rappe aanvallers was dreigend maar scoorde helaas niet.

RVC ’33 nam steeds meer risico en dat bood Nicolaas Boys mogelijkheden om verder weg te lopen, met name Paul de Lange, twee mooie kansen, wist daar echter niet van te profiteren. “Dat kan gebeuren, we creëerden gedurende de gehele wedstrijd mogelijkheden en kansen, maakte er twee en gaven achterin helemaal niets weg, wat wil je als coach nog meer? Ik kijk daarom heel tevreden terug naar dit duel.”, aldus Dullemond.

Het is lastig verdedigen zo voor Ronald v.d. Veen. De Nicolaas boys defensie hield echter wel voor de 2e maal op rij de ''nul''.