Tumult in Leiden bij Nicolaas Boys Dames 1

3 september 2012 21:15

Afgelopen zondag speelde de dames van Nicolaas Boys haar eerste competitiewedstrijd. Dit was een uitwedstrijd tegen het leidse Lugdunum.

De eerste helft was een helft waarin veel gebeurde. Beide teams zochten de aanval en kregen een aantal goede kansen. De Lugdunum keepster en aan de kant van Nicoilaas Boys, Lotte Osterkamp, hielden echter hun doel schoon. Toch was het na een half uur spelen raak. Via de linkerkant ging Marieke Janmaat er vandoor en wist met een goede voorzet Sandra kouwenhoven te bereiken. Laatstgenoemde schoot de bal langs de keepster van Lugdunum.
Na de 0-1 wilde Nicolaas Boys meer en het kreeg grip op de wedstrijd. Toch ging het even fout want Myrthe Osterkamp werd van achteren meerdere keren aangetikt
door F. Kerdel ( speelster van Lugdunum).  Dit leide tot en handgemeen tussen de twee speelsters en daar kon de scheidsrechter maar een oplossing voor vinden en dat was rood.
Beide teams gingen zo met 10 dames verder. Daarna trok Scheidsrechter Nix 2 keer geel nadat hij een penalty had gegeven aan Lugdunum aan Tanja van Benschop en zo moest Nicolaas Boys de gelijkmaker incasseren en de 2de helft beginnen met een 1-1 stand. Bovendien moesten de Nieuwveense dames verder met 9 dames tegen de 10 van Lugdunum.

Toch was het Nicolaas Boys die probeerde de bal in de ploeg te houden en zo de schade te beperken. Echter was het Lugdunum dat na een kwartier in de 2de helft
op voorsprong kwam. De thuisploeg vond dit wel een goede stand en ging massaal verdedigen. Nicolaasboys kon de aanval zoeken maar grote kansen kwamen er niet.
Desondanks ging Nicolaas boys nog eenmaal de aanval zoeken nadat Kelly v/d Weijden en Sanne v/d Pijl in het veld gekomen waren.

De Nieuwveense aanval werd opgezet op het middenveld terwijl Lugdunum alleen maar achteruit liep. Nadat vanaf de rechterkant  Kelly v/d Weijden werd aangespeeld door sanne v/d Pijl mocht Kelly v/d Weijden de hoek uitkiezen en zo in blessuretijd de 2-2 op het scorebord zetten. Deze gelijkmaker werd groots gevierd want de vechtlust was enorm de 2de helft en mede daardoor was de gelijkmaker was verdiend.
A.s. zondag spelen de Nicolaas boys dames thuis tegen Alkmania Vr1. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.