Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Matig Nicolaas Boys 2 wint van Kickers'69.

2 september 2012 20:45

Nicolaas boys 2 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen met 1-0. De ploeg van Vogelaar speelde verre van goed maar kon door een treffer van Roderick van Amerongen toch 3 punten bijschrijven.

Nadat vorige week de beker campagne succesvol werd afgesloten met een uitstekende 2-1 overwinning, waarin Nic.boys het krachtsverschil vergat om te zetten in doelpunten, kwam nu Kickers’69 op bezoek voor de eerste competitie wedstrijd. Waar Nic. Boys normaal vanuit achteruit wil voetballen, dat overigens voor de vierde keer op rij startte met een ander centraal duo, verliep de opbouw nu uiterst moeizaam. Te snel werd de lange bal gehanteerd en werd er meegegaan met het spel van de tegenstander. De eerste kans was echter wel voor de boys. Na een minuut of 5 testte aanvoerder  Vermeulen van een meter of twintig de Leimuidse goalie. Deze wist echter redding te brengen.

In het tweede kwart brak de beste fase aan voor de thuisploeg. Waar in de eerste 15 minuten de combinaties spaarzaam waren te noemen, lukte er nu aanzienlijk meer. Er was nu meer rust aan de bal en er werden weer voetballende oplossingen gezocht wat uiteindelijke resulteerde in een goal van Roderick van Amerongen. Vermeulen gaf een perfecte steekbal letterlijk op Maat, die de bal keurig terug legde op de ingelopen van Amerongen. Deze wist op zijn beurt het speeltuig via de keeper in het doel te werken.

Na de openingstreffer raakte Nicolaas boys het initiatief kwijt en werd Kickers gevaarlijker. Een dekkingsfout in de verdediging leidde de grootste kans van de bezoekers in. Spits Gino Vervoort werd vlak voor het doel aangespeeld, maar schoot het leder voluit tegen de paal.

Grote kansen kregen de bezoekers voor de rust niet meer, gevaarlijk echter wel. Nicolaas boys mag het zich aanrekenen dat de gasten vooral gevaarlijk werden door persoonlijke fouten en foute keuzes.

Het tweede bedrijf was er ook geen om over naar huis te schrijven. De nieuwe regel die 5 wissels per team toestaat kwam het spel ook niet echt ten goede. Kickers probeerde wat te forceren met het hanteren van de lange bal. Nic.boys anticipeerde hierop door snel de tegenaanval te zoeken met de inschuivende backs Kleijn en Alderden. Grote kansen bleven in de begin fase van de tweede helft uit.

Toen de Leimuidenaren aanvallender begonnen te voetballen kwamen de kansen aan de andere kant vanzelf. De grootste waren voor spelverdeler van Tol en invaller van ’t Kruis. Beide pogingen waren niet krachtig genoeg om de uitstekende keeper te verschalken. Nic. Boys mocht op zijn beurt van geluk spreken dat de aanvallers van de tegenstander elkaar diverse keren over het hoofd zagen en zo grote mogelijkheden uitbleven. Zo hield de goed coachende goalie van ’t Kruis weer zijn doel schoon en bleven de punten in Nieuwveen

Positief is dat het tweede dit seizoen al voor de derde keer, na Unio en Gouderak, een voorsprong met een 1 goal verschil weet te behouden. Er werd gedoseerd na de aanval gezocht zonder dat het de organisatie deed wankelen. Echter moet volgende week bij titelkandidaat Bernardus 3 uit een ander vaatje getapt worden wil Nic.boys daar 3 punten bij schrijven.

Ook de technische staf doet er verstandig aan om consequent te blijven handelen in deze omvangrijke selectie, zodat alle neuzen de zelfde richting op blijven wijzen.