Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verlies en winst in de beker voor Nicolaas boys Vr1.

22 augustus 2012 22:30

Zondag 19 augustus speelde de dames van Nicolaas Boys hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ditt was gelijk een bekerwedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld in leiden tegen UVS Vr1, deze tegenstander is een bekende want afgelopen seizoen troffen beide elkaar in de competitie.

Nicolaas Boys begon goed en liet goed voetbal zien. Beide teams kregen ook kansen maar deze werden niet verzilverd. De eerste verzilvering van een kans was van Nicolaas boys. Het was Sandra Kouwenhoven die een voorzet gaf van rechts en deze werd binnen geschoten door Marieke Janmaat (0-1). Daarna kwam er een betere fase van UVS en dat werd beloond met 4 doelpunten en met 4-1 stand gingen beide teams rusten. De 2e helft was het voor Nicolaas Boys veel verdedigen met spaarzame aanvallen en kansen voor Nicolaas Boys. Uiteindelijk wist UVS de wedstrijd te winnen met 7-1.
De 2e bekerwedstrijd stond dinsdag 21 augustus op het programma. De tegenstander die op bezoek in Nieuwveen kwam was Westlandia Vr2 uit Naaldwijk. Beide teams zullen uitkomen in de 3de klasse en het beloofde dys een mooie wedstrijd te worden. Het was Nicolaas Boys dat direct de aanval zocht en wat kansen kreeg. De grootste kansen waren echter voor Westlandia, maar Lotte Osterkamp hield haar doel goed schoon. Uiteindelijk kwam Nicolaas Boys op een 1-0 voorsprong, na goed doorgaan van lobke Loos kwam de bal bij Kelly v/d Weijden en die schoot de bal tussen de palen.
Dit was tevens de ruststand. De 2e helft ging Westandia wat aanvallender voetballen en kreeg het een aantal goede kansen, verzilverd werden ze echter niet.
Nicolaas Boys loerde op de counter en na een diepe pass van Rianne van Niel op de snelle Lobke Loos werd de 2-0 gescoord. Met nog 10 minuten te gaan
kon het niet meer mis gaan want Westlandia liet het lopen. Toch maakte Westlandia nog een ere treffer want een te zachte terugspeelbal werd afgestraft en zo werd het in blessuretijd nog 2-1. De laatste minuut gebeurde er niet veel meer en zo hield Nicolaas boys de punten thuis. Nicolaas Boys speelt nu nog een bekerwedstrijd op 4 september in Leiderdorp tegen RCL Vr2. Aanvang van deze wedstrijd is 19.30 uur