NSV en Nicolaas Boys spelen gelijk

27 maart 2012 10:15

Noorden – Vooraf was de sfeer geweldig, de ambiance tijdens het duel ook, maar de “burenruzie” tussen NSV ’46 en Nicolaas Boys eindigde in een teleurstellende 0-0.

Om 10.00 uur verzamelde vijand “Vak N” uit Nieuwveen zich al in Café ’t Leeuwtje in Noorden. “De Koude oorlog” was al vroeg begonnen. Om 12.30 uur trok de karavaan richting “Sportpark De Koet” en was het  daar een uur voor de wedstrijd al bijzonder sfeervol.

Rik de Lange speelde wederom centraal in de verdediging en deed dit naar behoren.

Nadat het publiek genoten had van het vuurwerk en de kruitdampen waren opgetrokken kon de wedstrijd beginnen. NSV startte ijzersterk en Tim Boers had zich in de eerste minuut al  “onsterfelijk” kunnen maken, de spits schoot in ideale positie echter voorlangs. Boers was in eerste instantie geschorst voor een vierde gele kaart, die niet hem, maar Lars de Jong ten deel was gevallen in het duel tegen Haastrecht. Halverwege de week draaide het bestuur,  in overleg  met de KNVB,  dit om. Dus werd de Jong alsnog geschorst (terecht) en Tim Boers mocht alsnog aantreden. (ook terecht)

Cesar Straathof tracht met een ultieme inzet Tim Boers van de bal te zetten. De spits van Nsv'46, had als heel snel de kans om Nsv'46 op voorsprong te zetten.

Veel meer viel er voor rust niet meer te beleven, alleen Marcel van Tol probeerde het twee keer met afstandsschoten, maar die konden de goalie van Nicolaas Boys niet verontrusten. “Ik vond ons voor de rust beter, maar ook niet meer dan dat. Eigenlijk zag je al heel snel aankomen dat het tot aan de rust 0-0 zou blijven”, aldus leider Peter van der Zwet”

Doelman Sassen pakt knap, de jonge doelman hield Nicolaas boys een aantal keer overeind en hield bovendien voor de 4e x op rij de ''0''.

De tweede helft begon Nicolaas Boys ijzersterk en had de ploeg op voorsprong kunnen, nee moet komen. Twee dotten van kansen liet het keurkorps van coach Dullemond echter onbenut. Eerst ging een vrije kopkans naast, even later faalde Menno Moerdijk oog in oog met Mark Plaisier. Daarna pakte NSV de draad weer op, maar wist het zich geen echte kansen meer te creëren. Het dichtst bij een goal was Marcel van Tol, maar hij zag zijn inzet knap gestopt door keeper John Sassen.

Moerdijk ''zoekt'' Sjoerd de Jong op. De snelle aanvaller van Nicolaas Boys had een zeer grote kans op een treffer maar faalde oog-in-oog met doelman Mark Plaisier.

Snoek geeft Robin van Koert geen enkele centimeter ruimte. Dit was toch wel het verhaal van de derby, de verdedigers wonnen veelvuldig van de aanvallers.

En zo eindigde de derby, waarbij de verwachtingen zo hoog gespannen waren in een bloedeloze 0-0. De ambiance vergoedde echter veel, zo niet alles.

Niels Verhaar in duel met Kevin Fransen, Verhaar vocht voor elke meter maar kon helaas niet z'n stempel op de wedstrijd drukken.

Klik hier voor alle foto's rondom de wedstrijd Nsv'46 - Nicolaas Boys.