Nicolaas Boys pakt kostbare punten

12 maart 2012 17:15

Haastrecht – Nicolaas Boys heeft in en tegen Haastrecht drie kostbare punten gepakt. Bij rust leidde de ploeg met 0-2 en het verdedigde die voorsprong in de tweede helft met verve. Een periodetitel kan de ploeg nu bijna niet meer ontgaan.

Nicolaas Boys trainer Willem Dullemond moest wat schipperen met zijn laatste linie, Jeffrey Smeele (geblesseerd) en Ronald van der Veen (geschorst)  ontbraken. De coach koos voor Rik de Lange in het hart van de defensie.  De openingsfase was voor Nicolaas Boys en na vijf minuten kwam de ploeg al op voorsprong. Jimmie Janmaat vond, uit een cornerbal, de geheel vrijstaande Rik de Lange bij de tweede paal: 0-1.

Bij afwezigheid van Ronald v.d. Veen droeg Niels Verhaar de aanvoerdersband.

Rik de Lange loopt juichend weg nadat hij bij de 2e paal de 0-1 heeft binnengekopt. Maat, van Veen en Verhaar juichen mee.

Dullemond: Haastrecht schrok daar toch behoorlijk van en daar heeft mijn ploeg ten volle van geprofiteerd. Wij bleven met de linies kort op elkaar spelen, bijna elke tweede bal was voor ons en in de duels waren we veel scherper, ik zag een ijzersterk collectief en daar ben ik heel blij mee.

Rik den Dekker, hier in fel duel, vormden samen met Straathof(zie foto), Snoek en de Lange de piepjonge Nieuwveense defensie. Samen met de eveneens jonge doelman Sassen slaagden zij voor hun ''examen'' en hielen de '0'.

Nog voor rust sloeg zijn ploeg toe. In de 35e minuut verscheen Johan Maat alleen voor de Haastrecht goalie en laatstgenoemde bleek in het één tegen één duel tegen Maat de sterkste, in de rebound was de goalie, op de inzet van Jimmie Janmaat, echter kansloos: 0-2.

Spits Johan Maat faalt in een 1 tegen 1 situatie. Jim Janmaat schoot de rebound echter snoeihard binnen,0-2.

Dullemond: De tweede helft weet je dat Haastrecht moet komen en het eerste kwartier alles of niets gaat spelen. Ondanks dat ik de jongens daarvoor waarschuwde, vond ik ze in die fase soms te gemakzuchtig, het leverde die gasten geen goal op omdat onze goalie John Sassen in goede doen stak.

Opmerkelijk beeld: De ervaren Moerdijk gaat door de knieen om de schoenen van jongeling Luke van Veen te tapen.

Nicolaas Boys overleefde dat kwartier en kwam daarna nooit meer in de problemen. Het laatste half uur speelde de ploeg de wedstrijd “zakelijk” uit. De voorsprong op Haastrecht is na deze zege opgelopen naar zes punten en heeft het ook nog eens een wedstrijd tegoed. Met maar vijf wedstrijden te gaan mag de ploeg die voorsprong niet meer uit handen geven en kan het de deelname aan de nacompetitie bijna niet meer ontgaan.

Vooral het kwartier na rust kwam Nicolaas Boys bij vlagen onder druk te staan.

Roy de Jong mocht zijn debuut maken in het eerste elftal. De aanvoerder van Nicolaas boys A1 verving Niels Verhaar.