Nicolaas Boys pakt 3 punten tegen concurrent Rvc'33

14 november 2011 21:45

Nicolaas Boys heeft in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Rvc'33 goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen. In een zeer hectische wedstrijd zette Menno Moerdijk de Nieuwveners op een 1-0 voorsprong. Nadat de bezoekers nog voor rust het doel wisten te treffen maar ook tegen een rode kaart aanliepen maakte Nicolaas Boys het karwei in de 2e helft af. Opnieuw Moerdijk en Jim Janmaat zorgde voor de treffers. Door deze zege staat Nicolaas Boys momenteel keurig op de 3e plaats in de competitie.

In de beginfase van de wedstrijd taste beide ploegen elkaar af en leek het erop dat beide ploegen vooral niet wilde verliezen na het puntverlies van vorige week(tegen Bergambacht en Gouda red). Ondanks deze voorzichtige beginfase bleek wisten de Nieuwveners al snel wat voor vlees ze in de kuip hadden. Rvc'33 bleek een stugge ploeg met vooral een gevaarlijke voorhoede.

Robin Verhaar keerde terug van een liesblessure en kon 60 minuten voetballen.

Na de openingsfase ging het spel wat meer op en neer en kreeg Nicolaas Boys al snel een 100% kans via Menno Moerdijk, de snelle aanvaller faalde echter jammerlijk. Z'n 2e poging was echter wel raak en deed de 1e misser vergeten. Roy v.d. Meer verzond van achteruit een fantastische pass op Moerdijk die dit keer wel koelbloedig bleef, 1-0.

Roy v.d. Meer grijpt goed in. De linksback leverde bovendien een fantastische assist af bij de 1-0.

Ondanks dat Nicolaas Boys af en toe alle zeilen moest bij zetten om de sterke Rvc'33 voorhoede af te stoppen kreeg spits Maat nog voor rust al de kans om het duel te beslissen maar hij trof de deklat. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Een onschuldig duel binnen de 16 meter werd tot afgrijzen van het Nieuwveens publiek gevolgd door een fluitsignaal. Tot verbazing van iedereen besloot de arbiter echter de bal buiten de 16 meter te leggen. De vrije trap die nog resteerde werd echter verkeerd ingeschat door doelman Sassen waardoor het alsnog 1-1 werd.

Doelman Sassen ziet de 1-1 in het net verdwijnen.

In het vervolg van de 1e helft, die maarliefst 55 minuten duurde, ontstond er een waar voetbalgevecht. Beide ploegen streden voor elke meter en er kwamen wat irritaties over en weer. Vlak voor het rustsignaal haalde een Rvc'33 de angel uit een Nieuwveense aanval door Menno Moerdijk op ietwat harde wijze te vloeren. Waar vele mensen dachten aan geel, gaf de scheidsrechter rood waardoor Nicolaas Boys de gehele 2e helft een numerieke meerderheid had.

Opschudding na de rode kaart voor Rvc'33. Op de achtergrond wordt Menno Moerdijk opgelapt door Rick van Gelder.

In de 2e helft speelde Nicolaas Boys deze meerderheid prima uit, al moest de ploeg van Dullemond nog altijd rekening houden met de constante dreiging van Reeuwijkers. Desondanks was de voorsprong waarop Nicolaas boys in de 2e helft kwam terecht te noemen. Een afgeslagen vrije trap van de Nieuwveners viel voor de voeten van Menno Moerdijk die niet aarzelde, 2-1.

Snoek zet een tackle in om Rvc'33 van de gelijkmaker af te houden. Heel Reeuwijk riep om een strafschop, de scheidsrechter vond het echter niets.

Direct na de voorsprong kwamen de Boys nog een keer goed weg toen een tackle van de wederom prima spelende Snoek door de scheidsrechter als correct werd beoordeeld. Niet veel later was het Jim Janmaat die de wedstrijd besliste. De jonge aanvaller beloonde zichzelf eindelijk met een doelpunt voor z'n goede spel in de eerste 10 competitiewedstrijden.

Jim Janmaat speelde zoals bijna al het gehele seizoen weer zeer sterk. De jonge aanvaller kwam bovendien voor het eerst tot scoren deze competitie

Zo won Nicolaas Boys van Rvc'33 en staat het momenteel 3e in de competitie. De ploeg van Dullemond liet in de wedstrijd tegen de Reeuwijkers een goede combinatie zien van goed voetbal en vechtlust wat uiteindelijk de 3 punten opleverde. De Nieuwveners lijken zich, door het sterke Gouda, voorlopig op de nacompetitie te moeten richten en daarvoor is volgende een zege tegen nr. 8 Bergambacht nodig.