Nicolaas Boys hard onderuit in Gouda

7 november 2011 17:30

Nicolaas Boys heeft niet kunnen stunten in Gouda. De ploeg van Dullemond haalde niet haar gebruikelijke niveau en mocht blij zijn dat de ruststand ''slechts'' 1-0 was. Na een vroege tegentreffer na rust leek Ronald v.d. Veen via een schitterende vrije schop nog wel de spanning in de wedstrijd brengen. Dit bleek echter bedrog want de uiteindelijke 5-1 nederlaag was niet eens geflatteerd te noemen. Volgende week kunnen de Nieuwveners op jacht naar eerherstel tegen het sterk geachte Rvc'33.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Gouda niet voor niets de gedoodverfde favoriet in de 4e klasse B is. De ploeg heeft een aantal technisch zeer begaafde aanvallers en sterke middenvelders tot haar beschikking. In de eerste minuut kreeg Nicolaas Boys al een waarschuwing toen 1 van de spitsen uit Gouda het aluminium raakte.

Jim Janmaat was de gevaarlijkste aanvaller aan Nieuwveense zijde. Echter moet de buitenspeler ook bergen verdedigend werk verzetten tegen het sterke Gouda.

In het vervolg van de eerste helft was er een eenzijdig spelbeeld. Gouda bleef naar hartelust aanvallen maar kon maar niet tot een treffer komen (o.a. zeer goed werk van Sassen en Snoek) terwijl Nicolaas Boys met name op het middenveld te slordig was in de passing om gevaarlijk te worden. Bovendien waren deze slordigheden vaak de inleiding tot een zeer snelle tegenstoot van Gouda.

Rick den Dekker had het zwaar tegen de bizar snelle linksbuiten van Gouda.

Omdat Gouda weigerde een treffer te maken leek Nicolaas Boys ondanks het matige spel toch met 0-0 de rust te gaan halen. Helaas kon Gouda via een hoekschop alsnog op een terechte 1-0 voorsprong komen.

Jeroen Snoek was in Gouda 1 van de weinige die overeind bleef. De stopper onderscheidde zich met talloze goede ingrepen.

Na rust verdubbelde de thuisploeg al snel de score en leek de wedstrijd beslist. Niets was echter minder waar. Nicolaas Boys kreeg een vrije schop en aanvoerder Ronald v.d. Veen bewees op fraaie wijze dat hij niet alleen vanaf 11 meter succesvol kan zijn, 2-1.

Aanvoerder Ronald v.d. Veen zorgde met een schitterende vrije trap voor de 2-1.

Direct na de 2-1 kreeg Nicolaas Boys wat meer geloof in een resultaat en gooide het de schroom ietwat van zich af, het speelde echter te slordig om de thuisploeg echt pijn te doen. Toen het bovendien 3-1 werd was de wedstrijd echt gespeeld en mochten de Nieuwveners blij zijn dat Gouda in de slotfase ''slechts'' uitliep naar 5-1.

Doelman Sassen was kansloos bij alle tegentreffers en kon bovendien middels een aantal goede reddingen z'n ploeg voor erger behoeden.

Nicolaas Boys toonde duidelijk te veel ontzag voor de koploper en speelde bovendien zeer matig. Gouda is absoluut een goede ploeg maar het weerstand van de Nieuwveners was ''Nicolaas Boys 1 - onwaardig'' te noemen. Volgende week komt ex-koploper Rvc'33 op bezoek en zullen de Nieuwveners wederom vol aan de bak moeten. Als de ploeg van Dullemond dan wat meer van de eigen kracht uitgaat moet het echter gaan lukken!