Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas Boys blameert zich tegen Ammerstol

25 september 2011 21:30

Nicolaas Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Ammerstol met 2-2 gelijkgespeeld. De vooraf niet hoog ingeschatte bezoekers stonden na een van Nieuwveense zijde dramatische 1e helft met 0-1 voor. Na rust vielen in een zeer korte periode de 1-1 van Johan Maat, de 1-2 en de 2-2 van Rik de Lange. In het resterende deel van de wedstrijd kreeg Nicolaas Boys nog volop kansen op de overwinning maar mede doordat Ammerstol zich in de 1e helft niet heel had hoeven in te spannen bleef de gelijke stand op het bord staan.

Nicolaas Boys was vanaf het beginsignaal direct niet bij de les. Al binnen de minuut konden de bezoekers uit Ammerstol profiteren van een misverstand tussen Snoek en Sassen en zo op 0-1 komen. Wie gedacht had dat Nicolaas Boys nu wel wakker zou zijn kwam bedrogen uit. De Nieuwveners waren te slordig in de opbouw, hanteerde een te laag tempo en bovendien was er weinig beweging zonder bal waardoor er nauwelijks aanspeelpunten waren. Desondanks kreeg de ploeg van Dullemond toch wel de nodige kansen. Zo vergat Jim Janmaat een bal terug te leggen en zag Rick den Dekker een inzet van de lijn worden gehaald. Desondanks was de 0-1 ruststand gezien het spel niet eens onverdiend te noemen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Kees Zaal.

In de rust probeerde Dullemond de schade de herstellen. De oefenmeester wisselde Snoek en Moerdijk voor Maat en v.d Meer om zodoende een wat betere opbouw te krijgen en voorin een wat beter aanspeelpunt te krijgen. De keuze van de trainer bleek al snel een goede toen spits Maat al binnen de minuut voor de gelijkmaker zorgde,1-1.

Ook Robin Verhaar ontrok zich de eerste helft niet aan de Nieuwveense malaise, hij zou later nog wel een prachtige assist geven.

Een stijlvolle aanname van Rob de Boer. De rechtsback zag z'n ploeg de eerste punten van het seizoen verspelen.

Lang konden de Nieuwveners niet genieten van het doelpunt want al snel werd de mooiste goal van de middag gemaakt. De spits van Ammerstol legde 3 spelers van de thuisploeg in de luren en schoot vervolgens de bal op fantastische wijze achter doelman Sassen. Zodoende moest Nicolaas Boys weer helemaal opnieuw beginnen.

Nicolaas boys kon niet lang genieten van de voorsprong. Hier verdwijnt de 1-2 richting kruising.

Al snel kwam Nicolaas Boys echter weer naast de ploeg uit Ammerstol toen Robin Verhaar een fraai steekpass verzond en uiteindelijk Rik de Lange uit de kluts raak schoot, 2-2.

Johan Maat viel uitstekend in, Roy v.d. Meer en Rob de Boer feliciteren hem hier met de 1-1.

Met nog voldoende tijd op de klok dachten de Nieuwveense supporters dat Nicolaas Boys toch nog met de volle 3 punten aan de haal zou gaan maar zij kwamen echter bedrogen uit. De ploeg van Dullemond domineerde nu wel, speelde in een aardig tempo de bal rond maar Ammerstol stond verdedigend goed. Mogelijkheden waren er nog wel voor zwart-groenen maar het geluk was dit keer niet aan Nieuwveense zijde.

De 2e helft nam Nicolaas Boys meer risico en ging Rik de Lange als spits spelen. Hij zou uiteindelijk de 2-2 maken.

Zo leed Nicolaas Boys haar eerste puntenverlies en dit was te wijten aan een bizar slechte eerste helft. Vandaag werd bewezen dat Nicolaas Boys geen enkele tegenstander mag onderschatten en bijvoorbeeld ook volgende week tegen Cabauw 100% geconcentreerd moet zijn. Aan de andere kant is Nicolaas Boys nog wel ongeslagen en staat de ploeg van Dullemond er nog steeds goed voor. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. En laten we eerlijk zijn als er volgende week 13 punten uit 5 wedstrijden op de teller staan, is Nieuwveen gewoon tevreden!

Ondanks het spel, stonden de supporters heerlijk langs de lijn!