Nicolaas Boys 1 kan het niet afmaken

14 juni 2011 12:00

Op 2e Pinksterdag kreeg Nicolaas Boys-1 nog een kans via een toernooi om alsnog promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. Er werd in 1 poule van 4 teams gespeeld. De tegenstanders waren Roodenburg, Graaf Willem VAC en ASW. Vooraf wisten we dat een slijtageslag zou gaan worden. Trainer Dullemond doet verslag.

De eerste wedstrijd moest aangetreden worden tegen het Leidse Roodenburg een elftal bestaande uit vooral Marokkaanse spelers. Door informatie van Theo Lelieveld wisten we dat het een technisch vaardige ploeg was maar als het niet loopt gaan reageren op tegenstanders en de scheidsrechter. Roodenburg was ook de bovenliggende partij maar creeerde geen kansen. Een paar minuten voor rust kreeg Nicolaas Boys op 20 meter van het doel een vrije trap. Kevin Vermeulen zette zich achter de bal en schoot deze met een prachtige curve buiten bereik van de keeper in de rechterbovenhoek. In de 2e helft had Roodenburg meer balbezit maar alleen een vrije trap die door Tim Stouten goed werd verwerkt kwam Roodenburg niet en zo was de start van het toernooi uitstekend.

In de 2e wedstrijd was Graaf Willem VAC de tegenstander die hun eerste wedstrijd met 2-0 hadden verloren van ASW. Nicolaas Boys startte niet goed en liet de tegenstander teveel ruimte. Na dit aarzelende begin kregen zowel Kevin Vermeulen en Menno Moerdijk kansen om de 1-0 op het scorebord te zetten maar deden dit niet. Een oude voetbalwet zegt als jezelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. Met een uitstekend afstandsschot kwan Graaf Willem VAC op 0-1. In de 2e helft moest Nicolaas Boys meer risico nemen maar zag geen kans om nog verandering in de stand te brengen en zo verloor Nicolaas Boys onnodig deze wedstrijd.

Aangezien op het andere veld Roodenburg met 1-0 won van ASW stonden alle ploegen op 3 punten uit 2 wedstrijden. De laatste wedstrijden moesten de beslissing brengen. Nicolaas Boys begon met inzet en strijd tegen ASW maar door onzorgvuldigheid en soms ook te gehaast spel bleef ASW overeind. In de 2 helft een zelfde beeld maar dat veranderde toen ASW hoorde dat Roodenburg op voorsprong was gekomen in de andere wedstrijd. Hierdoor werd ook ASW gedwongen meer risico te nemen. Hierdoor ontstond een open wedstrijd met kleine kansjes aan beide kanten. Met nog 3 minuten te spelen werd een voorzet van de rechterkant door een ASW-speler achter zijn standbeen met zijn hak tot doelpunt gemaakt. Een domper voor Nicolaas Boys omdat de ploeg zeker niet de mindere was. Doordat deze stand op het scorebord bleef promoveerde ASW naar de 3e klasse.

Terugkijkend kan Nicolaas Boys toch wel tevreden zijn over dit seizoen. Teleurstelling zal er zeker zijn als je 2x dicht bij promotie bent, maar we moeten genieten van datgene wat er tijdens deze nacompetitie is gebeurd. Als je ook op dit toernooi weer ziet hoeveel supporters uit Nieuwveen er waren dan is er iets losgemaakt bij de club. Hierbij wil ik mede namens de begeleiding en de selectie alle supporters bedanken voor hun steun. Voor de rest wil ik alle selectiespelers bedanken voor hun inzet en positiviteit. Natuurlijk zijn er ook dingen die bij sommige spelers niet altijd met tevredenheid worden ontvangen. Ik besef zelf dat je als trainer ook weleens impulsief beslissingen neemt waarbij je misschien iets meer tijd voor had moeten nemen. Hopelijk wordt dat door de spelers mij niet teveel kwalijk genomen en kijk ik uit naar het nieuwe seizoen waarbij de verwachtingen misschien wel een stapje hoger liggen. Daarom wil ik alle selectiespelers bedanken voor dit seizoen waarbij toch wel een aantal dingen in positieve zin zijn verbeterd.

Ik wil ook nog even Ed van Vliet, Martin Vogelaar, Andre Lenting, Rik van Gelderen, Ton van de Meer,Jeffrey van 't Kruis, Emiel Borst, Hans Lok, Kees Verhaar en Theo van der Meer sr. bedanken voor hun uitstekende werk en samenwerking het afgelopen seizoen.

Bij dezen wil ik iedereen een fijne vakantie toewensen en tot de 1e training voor het seizoen 2011-2012.