Nicolaas Boys 2 - Hillegom 4

20 november 2018 22:15

Zondag 18 november kwam koploper Hillegom 4 op bezoek aan de WP Speelmanweg. De mannen uit de bollenstreek vormen een vriendenteam die al twee seizoenen achter elkaar kampioen zijn geworden en ook dit jaar een gooi gaan doen naar de titel.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek al waarom Hillegom 4 bovenaan de ranglijst staat. De bezoekers lieten de bal met gemak rond gaan en beschikten over enkele spelers met een balbehandeling waar de spelers van de groen zwarten jaloers op kunnen zijn.

Ondanks het betere veldspel en overwicht hield Nicolaas Boys nog aardig stand en werden er niet heel veel kansen weggeven. Na een minuut of 25 werd de 0-1 door Hillegom gemaakt doordat een schot via de rug van een Nieuwvener pardoes over de uitstekend keepende Maurice Roodenburg. Voor rust konden de Hillegommers wederom juichen doordat de verdediging niet kordaat genoeg optrad bij een aanval van de gasten. De uitblinkende rechtsvoor haalde doeltreffend uit. 0-2. Aanvallend gezien werd er nauwelijks iets gecreëerd. Eenmaal werd Vinnie de diepte in gestuurd door Luke. Vinnie kwam door uitstekend verdedigingswerk net niet tot een succesvol schot.

De tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken. Doordat Vinnie en Thijs gezamleijk druk zetten kwam Vinnie in balbezit dicht bij het vijandelijke doel. Een overtreding op Vinnie vond de scheidsrechter voldoende aanleiding om de bal op de stip te leggen. Een elfmeter trap is voor Captain Christiaan een koud kunstje. 1-2.

Na een kwartier voetballen in de tweede helft zette de Hillegommers weer aan en maakte aan alle Nieuwveense illusies een einde. Na de 1-3 waren de krachten samen met de hoop op een positief resultaat verdwenen en ondanks de vele reddingen van Maurice liepen de bezoekers uit naar een comfortabel 1-5.

Volgende week staat er een zeer belangrijke uitwedstrijd in Zoeterwoude Dorp tegen SJZ op het programma.