Weer een punt voor jong Nicolaas Boys 2

29 oktober 2018 14:30

Na de oorwassing tegen Sporting Leiden en een week rust was het afwachten hoe de jeugdige groep het zou oppakken tegen SJC 3. Op een frisse doch zonnige zondagochtend werd er scherp begonnen en het begin van de wedstrijd was dan ook voor Nicolaas Boys. < Bekijk hieronder de foto's van dit duel>

Overal werd er goed druk gezet en zaten de mannen van Andre en Roland er bovenop. Ze gaven SJC geen moment de tijd om er onderuit te voetballen. Het druk zetten leverde ook de nodige kansen op. Vooral met schoten van afstand werd er geprobeerd om het vijandelijk doel onder vuur te nemen. Fitz zette de mannen op de flanken regelmatig aan het werk wat met flitsende acties van Johnno het nodige gevaar op leverde. Doordat Nicolaas boys geen kansen in doelpunten omzetten kwamen de gasten uit Noordwijk na een minuut of 20 beter in de wedstrijd. Via de rappe buitenspelers was er veel dreiging en werd Nicolaas Boys steeds vaker met de rug tegen de muur gezet. Dit leverde uiteindelijk ook de 0-1 op. De linksbuiten van SJC zette een indrukwekkende versnelling in vanaf de middenlijn en eindigde die pas nadat hij de bal buiten het bereik van de ervaren Niels Verhaar in de verre hoek had geschoten.

Dit zou ook de ruststand betekenen.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. Doordat de groen zwarten uitstekend druk zette werden er veel ballen veroverd. Met name Ron heeft een dozijn ballen veroverd. Na een kwartier gespeeld te hebben werd de bal vanaf de rechterkant geopend op Johnno die de bal teruglegde op Ramon. Ramon krulde de bal het strafschopgebied in waar Roan de bal kunstig uit de lucht plukte om het leder onberispelijk tegen de touwen te rammen. 1-1.

SJC had de boodschap begrepen en zocht weer vaker de aanval. Het spel golfde nu op en neer maar was SJC vaker gevaarlijk. Ondanks dat Niels met een paar fraaie reddingen weer goed keeperswerk verichtte moest hij toch nog een keer de bal uit het net halen. 1-2. Er werd nog wel hard gestreden maar dat de gelijkmaker zou vallen lag niet meer in de lijn der verwachting. Het beste was er tegen het einde van de wedstrijd wel van af. Vijf minuten voor tijd was er toch nog hoop op een goed einde toen de bal ongelukkig tegen de hand van een verdediger van de bezoekers kwam en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Aanvoerder Christiaan pakte zijn verantwoordelijkheid en bleef de zenuwen de baas. 2-2. Deze stand bleef tot het einde op het scorebord staan. Een verdiend punt waar hard voor is gestreden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen koploper RKDES 2 op het programma.