Meerburg - Nicolaas Boys 2-1, alles is nog open!

3 juni 2011 11:00

De eerste wedstrijd in de beslissende ronde van de nacompetitie heeft Nicolaas Boys met 2-1 verloren. De thuisploeg had duidelijk het betere van het spel maar de Nieuwveners kregen misschien wel de betere kansen. Desondanks sloeg Meerburg in de laatste 5 minuten voor de rust toe en werd het 2-0. Na de rust wist Nicolaas Boys via Moerdijk de aansluitingstreffer te maken en omdat doelman Stouten nog een aantal keer fraai redde kan er a.s. zondag nog van alles gebeuren.

Direct na de aftrap was de opzet van Meerburg duidelijk. De ploeg van trainer Kottenhagen wilde Nicolaas Boys op het eigen kunstgras met veel lopende mensen ver terugdringen en het liefst het nacompetitieduel al in 1 wedstrijd beslissen. In de openingsfase hadden de Nieuwveners hier de nodige moeite mee in plaats van de lopende mensen op te pakken werd er vooral naar elkaar gewezen, dit tot ongenoegen van trainer Dullemond.

Toch was de eerste grote mogelijkheid voor Nicolaas Boys. Moerdijk schoot oog-in-oog met doelman Kortekaas veel te snel en zag bovendien de vrijstaande Niels Verhaar over het hoofd. Hierna volgde een fase waarin Meerburg duidelijk de betere ploeg was en Nicolaas Boys doelman Stouten mocht bedanken dat het niet op achterstand kwam.

Nadat Maurice Koek namens Nicolaas Boys een enorme mogelijkheid liet liggen leken de Nieuwveners het duel wat meer te gaan controleren. Niets was echter minder waar. Eerst mocht Alex de Lange te makkelijk voorgeven vanaf links en werd bovendien Sorensen niet goed genoeg aangepakt, 1-0. Nog geen vijf minuten later werd de achterstand zelfs verdubbeld. Ronald v/d Veen en Tom Verhaar knalde op elkaar en Jordy Paap profiteerde hier optimaal van,2-0.

Zo gingen de Nieuwveners met een grote domper richting kleedkamer en vreesde het meegereisde Nieuwveense publiek dat Meerburg het promotiefeestje al op donderdag kon gaan vieren.

Na rust kwam Nicolaas Boys echter wat meer aan voetballen toe. Meerburg bleef weliswaar levensgevaarlijk via haar  ''droom-voorhoede'' maar de echte stormloop richting doelman Stouten ging wat liggen. Bovendien zou Nicolaas Boys voor de aansluitingstreffer zorgen. Een goede vrije trap van de prima spelende Vermeulen en matig optreden van doelman Kortekaas zorgde ervoor dat Moerdijk voor de 2-1 kon zorgen!

Hierna volgde een slotfase waarin beide ploegen nog mogelijkheden kregen. Zo was Moerdijk op weg naar de gelijkmaker maar schoot hij in alle haast hoog over. Aan de andere kant was het de uitblikkende doelman Stouten die de derde treffer van Meerburg voorkwam.

Zo overleefde Nicolaas Boys het zo gevreesde kunstgras redelijk. Volgende week kunnen de Boys in de eigen knollentuin(woorden MB-trainer Kottenhagen) geschiedenis gaan schrijven. Bovendien kan trainer Dullemond zondag weer over z'n 3 geschorste spelers beschikken. Komt dus allen en steun Nicolaas Boys richting 3e klasse!!

Vak-N verzameld zondag om 12.00 uur in Cafe in't Lelyveld. Supporters onder de 16 (met name die geweldige D-pupillen!) zijn vanaf 13.30 uur welkom in het Cafe.